24 Eylül 2024 Türkiye Gündemi

Cumhurbaşkanı Erdoğan New York'ta BM Genel Kurulu'na Hitap Edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere bulunduğu New York'ta bugün Genel Kurul'a hitap edecek. Erdoğan'ın temasları kapsamında çeşitli uluslararası liderlerle görüşmeler yapması bekleniyor.

TBMM Başkanı Kurtulmuş Rusya'da Resmi Ziyaretlerde Bulunuyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Rusya'ya gerçekleştirdiği resmi ziyarette Kremlin Meçhul Asker Anıtı'na çelenk bıraktı. Kurtulmuş ayrıca Rusya Federal Meclisi Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko ile görüşecek ve Rusya Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi'ni ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz İzmir'de

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İzmir'de çeşitli temaslarda bulunacak. Valilik ve AK Parti İl Başkanlığı ziyaretlerinin ardından, İzmir Ticaret Odası'nda düzenlenen "İzmir İş Dünyası Buluşması"na katılacak. Yılmaz, ayrıca Bilal Saygılı Külliyesi'nde sivil toplum kuruluşları ve hemşehri derneklerinin temsilcileriyle bir araya gelecek.

Yasama ve Yürütme Gelişmeleri

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Akşehir ilçesinde yapılacak adalet sarayının temel atma törenine katılacak.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sakarya'da Ahilik Haftası kapsamında esnaf ziyaretlerinde bulunacak ve Orhan Özdemir Fen Lisesi'nin açılışını gerçekleştirecek.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Azerbaycan'daki ADEX 2024 Savunma Sanayi Fuarı'na katılacak.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, çeşitli ziyaretler ve Türkiye Buluşmaları programı kapsamında bir dizi toplantı gerçekleştirecek.

Ekonomi ve Finans Gelişmeleri

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Azerbaycan'da düzenlenen Uluslararası Çalışan Değirmenciler Birliği Konferansı'na katılacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Almanya'da gerçekleştirilen Uluslararası InnoTrans Fuarı'nda yer alacak.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, eylül ayı Reel Kesim Güven Endeksi ve imalat sanayi kapasite kullanım oranını açıklayacak.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayı hizmet, perakende ticaret ve inşaat güven endekslerini yayımlayacak.

Dünya Diplomasi ve Güncel Gelişmeler

İsrail'in Gazze Şeridi ve Lübnan'a yönelik saldırıları yakından takip ediliyor.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi Mütevelli Heyeti'nin 3. toplantısına katılacak.

Spor Gündemi

Trendyol 1. Lig'de ertelenen Esenler Erokspor - Yeni Malatyaspor maçı oynanacak.

Basketbol BKT Avrupa Kupası'nda Türk Telekom, Litvanya'nın Lietkabelis takımını ağırlayacak.

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi ön eleme turu rövanş maçında Beşiktaş, Fransa'da Basket Landes ile karşılaşacak.

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftasında Yunanistan temsilcisi PAOK'u ağırlayacak. Maç öncesi teknik direktör Okan Buruk basın toplantısı düzenleyecek.

Özel Haber

Bakmadan Geçme