23 Eylül 2024 Türkiye Gündemi

Türkiye'de 23 Eylül'de dikkat çeken siyasi, ekonomik ve sosyal olaylar gündemi meşgul edecek. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Yunus Emre Enstitüsüne bir ziyaret gerçekleştirirken, Moskova'da Türkiye'nin büyükelçiliğinde Rus-Türk İşadamları Birliği üyeleriyle bir araya gelecek.

Yasama ve Yürütme:

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Antalya'da 19. Uluslararası Adli Tıp Günleri'nin açılışına ve Kemer Adliyesi'nin temel atma törenine katılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin ev sahipliğinde düzenlenen "İş Dünyası İstişare Toplantısı"na iştirak ederek, "Nitelikli İş Gücü Yetiştirme ile Kadın İstihdamı" konulu işbirliği protokollerinin imza törenine katılacak.

Ekonomi ve Finans:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Atlas Projesi'nin kapanış etkinliğine katılacak. Ayrıca, Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği'nde Türk sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve basın mensuplarıyla buluşacak.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, eylül ayı finansal hizmetler istatistikleri ve finansal hizmetler güven endeksini açıklayacak.

Türkiye İstatistik Kurumu, ağustos ayına ilişkin motorlu kara taşıtları istatistiklerini yayımlayacak.
Dünya ve Diplomasi:

İsrail'in Gazze Şeridi ve Lübnan'a yönelik saldırılarına ilişkin gelişmeler yakından takip edilecek.

Güncel:

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, Azerbaycan'da Fahri Hiyaban, Şehitler Hiyabanı ve Türk Şehitliği'ni ziyaret edecek, ardından Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov ile görüşmelerde bulunacak. Özvar, ayrıca Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi öğrencileriyle bir tanışma toplantısına katılacak.

Spor:

Trendyol Süper Lig'de 6. hafta Gaziantep FK-Trabzonspor ve Göztepe-Bellona Kayserispor maçlarıyla sona erecek.

Trendyol 1. Lig'de ise 6. haftanın son maçı Şanlıurfaspor ile Fatih Karagümrük arasında oynanacak.

Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi'nin ikinci haftası 1 maçla tamamlanacak.

Türkiye genelinde siyaset, ekonomi ve spor alanında yoğun bir gündem yaşanırken, diplomasi ve güncel gelişmeler de dikkatle izlenmeye devam edecek.

Özel Haber

Bakmadan Geçme