23 Ekim 2024 Türkiye Gündemi

Bugün Türkiye gündeminde yoğun bir diplomatik, siyasi, ekonomik ve spor trafiği yaşanacak.

Bugün Türkiye gündeminde yoğun bir diplomatik, siyasi, ekonomik ve spor trafiği yaşanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nde düzenlenecek BRICS Zirvesi'ne katılarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelecek. Erdoğan, zirvenin açılış töreni ve resmi resepsiyonuna da iştirak edecek.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Diyarbakır'da valilik, esnaf ziyaretleri gerçekleştirecek ve işçi ve iş insanlarıyla öğle yemeğinde buluşacak. Özel ayrıca Amed Sportif Faaliyetler Kulübü, CHP il başkanlığı ve belediye ziyaretlerinin ardından Kent Konseyi Toplantısı'na katılacak.

Yasama ve yürütme tarafında, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin toplu okul açılışına katılacak ve il eğitim değerlendirme toplantısına iştirak edecek. TBMM'de ise Saadet Partisi ve İYİ Parti grup toplantıları düzenlenecek. Ayrıca, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Teklifi ve Lübnan'da görev yapan Türk askerlerinin görev süresinin uzatılmasına ilişkin tezkere görüşülecek.

Ekonomi dünyasında, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır "Webrazzi Summit 2024" ve SAHA EXPO NATO Paneli'ne katılacak. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, finansal okuryazarlık üzerine bir protokol imza töreninde olacak. Türkiye İstatistik Kurumu, ekim ayı tüketici güven endeksini açıklayacak.

Diplomasi ve dünya gündeminde, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümünün ardından gelişmeler izlenirken, İsrail'in Gazze Şeridi ve Lübnan'a yönelik saldırıları da takip edilecek.

Spor dünyasında, Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nin üçüncü haftasında İsveç'in Elfsborg takımıyla karşılaşacak. Fenerbahçe, İngiltere ekibi Manchester United'ı konuk edecek. Ayrıca Beşiktaş, RAMS Başakşehir ve basketbol kulüpleri, Avrupa maçları için sahada olacak.

Bugün Türkiye'de siyasetten spora, diplomasiden ekonomiye kadar geniş bir gündem takip edilecek.

Özel Haber

Bakmadan Geçme