22 Ekim 2024 Türkiye Gündemi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün AK Parti Genel Merkezi'nde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na başkanlık edecek. Ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Belçika, İrlanda, AB Delegasyonu ve Çek Cumhuriyeti büyükelçilerini kabul ederek güven mektuplarını alacak.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Angola Meclis Başkanı Carolina Cerqueira ile görüşecek ve ardından ortak basın toplantısına katılacak. Kurtulmuş, Letonya Dışişleri Bakanı Baiba Braze'yi de kabul edecek.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'ni sunacak. Ayrıca HAK-İŞ'in 49. kuruluş yıl dönümü programına katılacak.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olacak.

Yasama ve Siyaset:

TBMM'de CHP, MHP ve DEM Parti grup toplantıları yapılacak. Genel Kurulda, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Teklifi görüşmeleri sürecek. Adalet Komisyonu'nda Noterlik Kanunu'na dair düzenlemeler ele alınacak.

Ekonomi ve Finans:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, SAHA EXPO 2024 Fuarı açılışına katılacak. TÜİK, ikinci çeyrek yurt içi turizm ve eylül ayı motorlu taşıtlar istatistiklerini açıklayacak.

Dünya ve Diplomasi:

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Letonya Dışişleri Bakanı Baiba Braze ile görüşecek. Ayrıca FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümünün ardından yaşanan gelişmeler izlenecek. BRICS Liderler Zirvesi Tataristan'da başlayacak.

Spor:

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde Elfsborg'u konuk edecek. Ayrıca Beşiktaş, BKT Avrupa Kupası'nda Joventut Badalona ile karşılaşacak.

Özel Haber

Bakmadan Geçme