19 Ağustos Dünya Fotoğrafçılık Günü

9 Ağustos, Dünya Fotoğrafçılık Günü, tüm dünyada fotoğrafçılığa gönül vermiş sanatçılar ve fotoğrafseverler tarafından coşkuyla kutlanıyor...

Bugün 19 Ağustos, Dünya Fotoğrafçılık Günü, tüm dünyada fotoğrafçılığa gönül vermiş sanatçılar ve fotoğrafseverler tarafından coşkuyla kutlanıyor 1839' da Fransız bilim insanı Louis Daguerre' nin icat ettiği daguerreotype yönetemiyle ilk kez halka sunulan fotoğrafçılık, o günden bugüne bir devrim olarak kabul edillyor.

Bu özel gün, fotoğraf sanatının evrensel gücünü hatırlatıyor. Fotoğraflar yalnızca anları ölümsüzleştirmekle kalmayıp, tarihi belgeleyerek, toplumların kültürel hafızasında önemli bir yer tutuyor.

Her yıl 19 Ağustos' ta gerçekleştirilen etkinlikliklerle, fotoğrafçılığın geçmişten bugüne olan yolculuğu kutlanırken, bu sanata emek veren profesyonel ve amatör fotoğrafçılar bir araya gelerek deneyimlerini paylaşıyor.

Dünya genelinde sergiler, atölye çalışmaları ve fotoğraf yarışmalarının düzenlenlendiği bu özel günde, Dünya Fotoğrafçılık Günü' nü kutlarız...

Özel Haber

Bakmadan Geçme