17 Ekim 2024 Türkiye Gündemi

Siyaset ve Diplomasi:

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Macaristan'da temaslarına devam ediyor. Bugün Macaristan Ulusal Meclis Başkanı Laszlo Köver ile görüşecek ve iki lider ortak basın toplantısı düzenleyecek. Kurtulmuş ayrıca Macaristan Ulusal Meclisi'nde gerçekleştirilecek bir sergi açılışına katılacak ve Türkiye-Macaristan Kültür Yılı kapsamında düzenlenen Macar müzik dinletisine iştirak edecek.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Bağlama Töreni'ne Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde katılacak.

Yasama ve Yürütme:

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Aydın Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katılacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kadınların kooperatifler yoluyla güçlendirilmesine yönelik bir yerel paydaş toplantısına katılacak.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Atatürk Üniversitesi'ni ziyaret ederek akademik yıl açılışı ve 16. Uluslararası MEB Robot Yarışması programlarına katılacak.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Kilis'te Valilik ve sağlık yöneticileri ile bir araya gelecek. Ardından Gaziantep'te resmi ziyaretlerde bulunacak ve Türkiye Organ Nakli Kuruluşları Derneği'nin 15. Kongresi'ne katılacak.

TBMM Genel Kurulu'nda Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek.

Ekonomi:

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu'nu ziyaret edecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Aydın-Denizli Otoyolu ile ilgili basın açıklaması yapacak.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararını açıklayacak, aynı zamanda kısa vadeli dış borç ve uluslararası rezerv istatistiklerini paylaşacak.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) da faiz kararını duyuracak.

Spor:

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray Petrol Ofisi, İtalya'nın Roma takımını Atatürk Olimpiyat Stadı'nda konuk edecek.
Fenerbahçe Beko, THY Avrupa Ligi'nde ALBA Berlin'e karşı deplasmanda mücadele edecek.
FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda Beşiktaş, Benfica ile karşı karşıya gelecek.
Hentbol Kadınlar Süper Lig'de Bursa Büyükşehir Belediyespor, Yalıkavak ile oynayacak.

Özel Haber

Bakmadan Geçme