16 Ekim 2024 Türkiye Gündemi

Diplomasi

Bugün Türkiye'de yoğun bir gündem var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani ve Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt'ı ayrı ayrı kabul edecek. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ise Filistin Ulusal Konseyi Başkanı Ruhi Fettuh ile görüşecek. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yerel Yönetimlerde Gıda Güvenliği ve Sürdürülebilir Tarım Konferansı'na katılacak ve Kırıkkale'de partisinin il başkanlığı ve belediyeyi ziyaret edecek.

Yasama ve Yürütme Faaliyetleri

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Valilik ziyareti ve eğitim değerlendirme toplantılarının yanı sıra İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesinin açılışına katılacak. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Ankara'da iki farklı akademik yıl açılış programına iştirak edecek.

Ekonomi ve Finans

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uluslararası Madencilik Konferansı'na katılacak. Ticaret Bakanı Ömer Bolat ise 11. WCI Afrika Forum Toplantısı'na iştirak edecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı'nda yer alacak. Ayrıca Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Eylül ayı konut fiyat endeksi ve Ağustos ayı özel sektör kredi borcunu açıklayacak.

Dış Politika

İsrail'in Gazze Şeridi ve Lübnan'a yönelik saldırılarıyla ilgili gelişmeler izlenmeye devam ediyor.

Güncel

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Vatandaş Diplomat Projesi Türkiye'nin Sporda Küresel Temsili" programına katılacak.

Spor

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Trabzon'da açılış törenlerine katılacak. Ayrıca BKT Avrupa Kupası'nda Bahçeşehir Koleji, Dolomiti Energia ile karşılaşacak. FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde ÇBK Mersin, Fenerbahçe Opet ve Galatasaray Çağdaş Faktoring sahaya çıkacak. Voleybolda ise 2024 Kadınlar AXA Sigorta Şampiyonlar Kupası maçı, Fenerbahçe Medicana ile Eczacıbaşı Dynavit arasında oynanacak.

Özel Haber

Bakmadan Geçme