15 Ekim 2024 Türkiye Gündemi

Türkiye gündeminde bugün siyaset, ekonomi, diplomasi ve spor alanında önemli gelişmeler yaşanacak. İşte öne çıkan başlıklar...

Türkiye gündeminde bugün siyaset, ekonomi, diplomasi ve spor alanında önemli gelişmeler yaşanacak.

İşte öne çıkan başlıklar:

Cumhurbaşkanlığı ve Siyaset

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün AK Parti Kongre Merkezi'nde düzenlenecek Filistin'in Geleceği Konferansı'na katılacak. Ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı'na başkanlık edecek.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsviçre'de düzenlenen Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 149. Genel Kurulu kapsamında ikili temaslar gerçekleştirecek. Ayrıca, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) CHP, MHP ve DEM Parti'nin grup toplantıları düzenlenecek. Genel Kurulda ise Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Teklifi görüşülmeye başlanacak.

Bakanlıklar ve Ekonomi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Dünya Odalar Federasyonu'nun (WCF) düzenlediği Avrupa ve Asya Zirvesi'ne katılacak. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise Osmanlı Kışlaları, Tuz Mağarası, 100. Yıl İl Halk Kütüphanesi ve çeşitli ziyaretlerde bulunacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, temaslarda bulunmak üzere Çin'de olacak.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bugün Ağustos ayı hizmet üretim endeksini, ücretli çalışan istatistiklerini ve Eylül ayı tarım ürünleri üretici fiyat endeksini açıklayacak. Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanlığı, 3 ve 5 yıl vadeli tahvil ihalesi ve 2 yıl vadeli kira sertifikası satışı gerçekleştirecek.

Diplomasi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ürdün Dışişleri ve Yurt Dışı Vatandaşlar Bakanı Eymen es-Safedi ile görüşecek. Öte yandan, İsrail'in Gazze Şeridi ve Lübnan'a yönelik saldırıları yakından izlenmeye devam edilecek.

Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda 3. eleme turu kura çekimi bugün Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'daki merkezinde yapılacak. Ümit Milli Futbol Takımı, 2025 Avrupa 21 Yaş Altı Şampiyonası A Grubu'ndaki son maçında Norveç'e konuk olacak. Ayrıca, Fenerbahçe Beko, THY Avrupa Ligi'nin 3. haftasında Sırbistan'ın Kızılyıldız takımını ağırlarken, Anadolu Efes, İsrail'in Maccabi Playtika ekibiyle deplasmanda karşılaşacak.

Bugün ayrıca Türk Telekom, Fransa'nın Cosea JL ekibine karşı BKT Avrupa Kupası'nda mücadele verecek. Karşıyaka, Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde Saint-Quentin'i konuk ederken, CEV Kadınlar Challenge Kupası'nda Galatasaray Daikin, Yunanistan'ın AO Thiras takımıyla rövanş maçına çıkacak.

Bu gelişmeler, Türkiye gündemini yakından takip edenler için önemli başlıklar arasında yer alıyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme