11 Ekim 2024 Türkiye Gündemi

Bugün Türkiye'de siyaset, ekonomi, diplomasi ve spor dünyasında önemli gelişmeler yaşanıyor. İşte öne çıkan başlıklar..

Bugün Türkiye'de siyaset, ekonomi, diplomasi ve spor dünyasında önemli gelişmeler yaşanıyor.

İşte öne çıkan başlıklar:

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sırbistan'da Resmi Temaslarda Bulunacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da resmi törenle karşılanacak. Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile ikili görüşmeler gerçekleştirecek Erdoğan, ayrıca Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Dördüncü Toplantısı'na katılacak. Liderler, çeşitli anlaşmaların imza töreninin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek. Erdoğan, Vucic'in vereceği resmi yemeğe ve Türkiye-Sırbistan İş Forumu'na da katılacak.

TBMM Başkanı Kurtulmuş Türkmenistan'da TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta düzenlenecek Uluslararası "Zaman ve Uygarlık İlişkisi-Modern Dünya ve Kalkınmanın Temeli" Forumu'na katılarak Türkiye'yi temsil edecek.

CHP Lideri Özel, Çanakkale'de CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İl Belediye Başkanları Toplantısı, Ulusal Çanakkale Roman Çalıştayı ve Mudanya Mütarekesi'nin 102'nci Yıldönümü Kutlama Töreni'ne katılacak.

Bakanlar Yoğun Mesai Yapıyor Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Gedik Üniversitesi'nde 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katılacak, ardından Yalova'da çeşitli temaslarda bulunacak. Çevre Bakanı Murat Kurum, Başakşehir'deki Sosyal Konut ve Kentsel Dönüşüm Projeleri Anahtar Teslim Töreni'ne katılırken, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türkiye'nin komutasındaki Kosova Barış Gücü Komutanlığı'nın İtalya'ya devredilmesi törenine katılacak.

Ekonomik Gelişmeler Merkez Bankası, ekim ayı piyasa katılımcıları anketini ve ağustos ayı ödemeler dengesi istatistiklerini açıklayacak. Türkiye İstatistik Kurumu, ağustos ayı ticaret satış hacim endeksi ve ciro endeksleriyle geçen yıla ait Kurumsal Sektör Hesapları bültenini yayımlayacak.

Spor Dünyasında Öne Çıkanlar A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi'nde Karadağ'ı Samsun'da ağırlayacak. Ümit Milli Futbol Takımı ise Letonya ile 2025 Avrupa 21 Yaş Altı Şampiyonası Elemeleri'nde karşılaşacak. Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ve Vodafone Sultanlar Ligi'nde de heyecan dolu maçlar izleyicileri bekliyor.

Bugün Türkiye'nin gündeminde bu önemli gelişmeler takip edilecek.

Özel Haber

Bakmadan Geçme