1 Ekim 2024 Türkiye Gündemi

Bugün Türkiye, önemli diplomatik, ekonomik, siyasal ve sportif gelişmelere ev sahipliği yapacak.

Bugün Türkiye, önemli diplomatik, ekonomik, siyasal ve sportif gelişmelere ev sahipliği yapacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Finlandiya Cumhurbaşkanı'nı Ağırlayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 28. Dönem 3. Yasama Yılı Açılış Toplantısı'na katılacak. Ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb'u resmi törenle karşılayacak. İkili görüşmelerin yanı sıra heyetler arası toplantı gerçekleştirilecek ve ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenleyecek. Günün sonunda Erdoğan, Stubb onuruna resmi bir akşam yemeği verecek.

TBMM Yeni Yasama Yılına Başlıyor

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında 28. Dönem 3. Yasama Yılı'nı açacak. Kurtulmuş, açılış kapsamında Meclis Atatürk Anıtı'na çelenk bırakacak ve resepsiyon düzenleyecek. Ayrıca Kurtulmuş, Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb ile de bir araya gelecek.

Yürütme ve Siyaset Dünyası

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde düzenlenecek "Akademik Vizyon ve Hedefler Buluşması"na katılacak. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi 2024-2025 Yılı Açılış Töreni'nde bulunacak. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise Finlandiya Tatarları Kitap Tanıtım Programı'na katılacak.

Ekonomi ve Finans Gündemi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi'nin 70. yıl dönümü töreninde Türkiye'yi temsil edecek. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ise "Güvenilir Gıdada Yeni Dönem" konulu bir basın toplantısı düzenleyecek.

Diplomatik Gelişmeler

Çin Halk Cumhuriyeti, 75. kuruluş yıldönümünü kutlayacak. Öte yandan İsrail'in Gazze Şeridi ve Lübnan'a yönelik saldırılarına ilişkin gelişmeler de izlenmeye devam edilecek.

Spor Dünyası

UEFA Konferans Ligi'nde Türkiye temsilcisi RAMS Başakşehir, Avusturya ekibi Rapid Wien'i ağırlayacak. Teknik direktör Çağdaş Atan ve bir oyuncusu maç öncesi basın toplantısı düzenleyecek. Basketbol BKT Avrupa Kupası'nda Bahçeşehir Koleji ile Beşiktaş Fibabanka karşı karşıya gelecek. Ayrıca, Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray, Manisa Basket ve Aliağa Petkimspor Avrupa mücadelelerine çıkacak.

Voleybolda ise 2024 Erkekler AXA Sigorta Şampiyonlar Kupası maçında Halkbank ile Arkas Spor karşı karşıya gelecek.

Bugün Türkiye'nin yoğun gündemi bu gelişmelerle şekillenecek.

Özel Haber

Bakmadan Geçme