Aman dikkat! Sakın bu ağrıları hafife almayın

1 haftadan daha uzun süren kol ağrılarının kesinlikle hafife alınmaması gerektiğini vurgulayan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Selcen Güre,' Son zamanlarda kol ağrısı için şikâyetler artmakta. Bu ağrılar çeşitli hastalıkların habercisi olabilir. Bu yüzden oluşan ağrılar kesinlikle hafife alınmamalı ve mutlaka bir uzmana görüşülmeli.' Dedi

Aman dikkat! Sakın bu ağrıları hafife almayın
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Uzun süren kol ağrılarının farklı hastalıkların başlangıcı olabileceğini dile getiren Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Selcen Güre,“ Son zamanlarda kol ağrısı şikâyetlerinin arttığını görüyoruz. Kol ağrısının birçok sebebi olabilir. Boyun kısmında bir fıtık veya kireçlenmeden dolayı sinir basısına bağlı olarak kola inen bir ağrı olabilir. Başla omuz arasında bir sinir sıkışması sonucu tüm kolda yaygın bir ağrı hatta bazen şişlik veya renk değişiminin görüşebildiği durumlar yaşanabiliyor. Böyle bir sıkış sendromu oluşabilir. Omuz seviyesindeki ağrılar genellikle dirseğe kadar uzanan kol ağrılarına neden olabilir. İlerlerse hareket güçlüğüne neden olabilir. Direk ekleminde yaşanan bir ağrı olursa dışta olursa ‘Tenisçi dirseği’, içte olursa ‘Golfçü dirseği’ dediğimiz hadiseler yaşanabilir. Kolun daha aşağılarda bir takım sinir ve damarlarla ilgili sıkıntılar veya basılar söz konusu olabilir. Bilek bölgesinde sinir sıkışmaları veya fazla kullanmaya bağlı ağrılar olabilir. Ellerde de iltihaplı veya diğer türlü romatizma kaynaklı ağrılar olabilir. Vücudumuzu bölge bölge inceleyecek olursak, farklı farklı kaynaklar nedeniyle kol ağrıları ortaya çıkmaktadır” ifadelerine yer verdi.

Aman dikkat! Sakın bu ağrıları hafife almayın

BİR HASTALIĞIN HABERCİSİ OLABİLİR 
Oluşan kol ağrılarının organlardaki bir rahatsızlığın habercisi olabileceğini aktaran Dr. Selcen Güre, “Sol kolda yaşanan ağrıların ayırt edici tanısı büyük önem taşıyor. Kas iskelet sisteminden kaynaklanana bir kol ağrısı mı yoksa kalp akciğer gibi organlardan kolumuza yansıyan bir ağrıdan mı bahsedildiğinin ayırt edilmesi gerekiyor. Eğer kalple ilgili bir sıkıntı olduğu düşünülüyorsa bunun branş hekimi tarafından kalp enzimiyle ya da EKG ile ayırt edilmesi lazım. Akciğerle ilgili ciddi bir sıkıntı ya da tümör gibi olumsuzluklar düşünmüyorsak, o zaman kas, iskelet veya sinir sistemi kaynaklı bir ağrı olduğunu varsayabiliriz. Kollarda kolun tamamını içerisine alan, dirsek üstü veya dirsek altını içerisine alacak şekilde kolun yarısında görülen ağrılar olabilir. Ağrının nerede olduğu, sebebin belirlenmesi ve sonuca ulaşılabilmesi için önem arz ediyor” diye konuştu.
 

Aman dikkat! Sakın bu ağrıları hafife almayın

Bakmadan Geçme