• Haberler
  • Ekonomi
  • Altın ve gümüş fiyatları temmuz ayında yeni rekorlara doğru hızla ilerliyor

Altın ve gümüş fiyatları temmuz ayında yeni rekorlara doğru hızla ilerliyor

Piyasa uzmanı İslam Memiş, Temmuz ayında altın ve gümüş fiyatlarında yeni rekorlar beklediğini açıkladı.

Altın ve gümüş fiyatları temmuz ayında yeni rekorlara doğru hızla ilerliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gram altın, serbest piyasalarda 2520-2528 lira aralığında işlem görürken, Haziran ayında gözlemlenen 2420 lira seviyelerinden ciddi bir yükseliş göstererek 2537 liraya kadar çıktı. Memiş, altın yatırımcılarını gelecek aylar için hazırlıklı olmaları konusunda uyardı, "Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında yeni rekorlar görebiliriz" dedi.


Gümüş fiyatları da hareketli günler yaşıyor. Gümüş ons fiyatı 31 dolarda işlem görürken, destek ve direnç seviyeleri olarak 28.80 ve 32.80 dolar aralığını işaret ediyor. ABD'deki enflasyon verilerinden sonra piyasaların nasıl tepki vereceği büyük önem taşıyor.


İslam Memiş'in değerlendirmelerine göre, gram gümüşte de yukarı yönlü hareketlerin devam edeceği öngörülüyor. Kısa vadeli dalgalanmalarda düşüşlerin alım fırsatı olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten Memiş, "Yeni rekorlara hazır olmakta fayda var" şeklinde uyarılarda bulundu.


Geçtiğimiz yılın başından bu yana altın ve gümüş yatırımcılarına önemli kazançlar sağladığını vurgulayan Memiş, "1 Ocak'ta elinde 10 bin lira bulunan bir yatırımcı, altın ile yüzde 24, gümüş ile ise yüzde 44 kazanç elde edebilirdi" diye konuşt
 

Bakmadan Geçme