Altay ilk gün heyecanına ortak oldu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı'nın ilk gününde öğrencilerin ve velilerin heyecanına ortak oldu.

Altay ilk gün heyecanına ortak oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni eğitim-öğretim yılının öğrenciler, öğretmenler, veliler ve eğitim camiası için hayırlı olmasını dileyen Başkan Altay, “Dünyada öne çıkmak istiyorsanız bilgiye sahip olmak zorundasınız. Bunun için insan kaynağına ihtiyacınız var. Bugün Konya’da eğitim-öğretim yılına başlayan 491 bin çocuğumuzun Türkiye’yi çok daha aydınlık yarınlara götüreceğine biz inanıyoruz” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı’nın öğrenciler, öğretmenler, veliler ve eğitim camiası için hayırlı olmasını diledi.

Yeni Eğitim Öğretim Yılı’nın açılışı dolayısıyla Karatay Hacıveyiszade Mahallesi Ahmet Haşhaş İlkokulu’nda öğrencilerin ve velilerin heyecanına ortak olan Başkan Altay, “Geçmişten itibaren eğitimin, bilimin merkezinde olan bir şehirde yaşıyoruz. Özellikle Anadolu Selçukluları’na başkentlik yaptığı dönemde doğudan ve batıdan gelen ilim insanlarının burada oluşan onlarca medresede ilimin ve bilimin merkezi haline getirdiği Konya’mız bugün de yine eğitim ve öğretimde Türkiye’nin en önemli şehirlerinden birisi” ifadelerini kullandı.

Başkan Altay, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleriyle birlikte eğitim alanında özveriyle çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Çünkü şuna inanıyoruz; şehri imar ederken nesli ihmal ederseniz imar ettiğiniz o şehri, ihmal ettiğiniz o nesil, tarumar eder. Onun için Sayın Valimizin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’müzün önderliğinde okullarımızın hem fiziki şartlarının iyileştirilmesi hem de öğrencilerimizin sosyal hayata katılmasıyla ilgili onlarca çalışma yürütüyoruz. Okul dışı eğitimde, çocukların okuldan sonraki zamanlarını verimli geçirebilmeleri için Bilgehaneler ve Lise Medeniyet Akademilerimizle hem çocuklarımıza eğitim desteği veriyor hem de sosyal ve kültürel manada gelişmeleri için çaba gösteriyoruz. Çünkü şuna inanıyoruz ki geleceğin Türkiye’si yetişmiş insan kaynağıyla ortaya çıkacak. Bugün Türkiye, dünyanın en önemli ülkelerinden birisi ve dünyada öne çıkmak istiyorsanız bilgiye sahip olmak zorundasınız. Bunun için insan kaynağına ihtiyacınız var. Bugün Konya’da eğitim-öğretim yılına başlayan 491 bin çocuğumuzun Türkiye’yi çok daha aydınlık yarınlara götüreceğine biz inanıyoruz.” 

Altay ilk gün heyecanına ortak oldu

BAŞKAN ALTAY ÖĞRENCİ, ÖĞRETMEN VE VELİLERE BAŞARILAR DİLEDİ

Yeni eğitim-öğretim döneminin hayırlı olmasını temenni eden Başkan Altay, “Yeni döneme yeni müfredatla başlıyoruz. Yeni müfredatın hazırlanmasında talimatları bulunan Sayın Cumhurbaşkanı’mıza ve Milli Eğitim Bakanı’mıza teşekkür ediyorum. Özellikle öğretmenlerimize başarılar diliyorum. Eğitim-öğretim sizlerin katkısıyla, sizlerin fedakarlığıyla bugünlere geldi. Hepimizde, hayatımıza yön veren öğretmenlerimizin anıları var. İnşallah bu çocukların zihninde de bugünkü öğretmenlerimizin anıları yükselecek ve çok daha büyük ve güçlü bir Türkiye’yi inşa edeceğiz. Tüm öğrencilerimize eğitim hayatlarında başarılar diliyorum. Yeni eğitim-öğretim döneminin öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve tüm eğitim camiamız için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Altay ilk gün heyecanına ortak oldu

Programa Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
 

Bakmadan Geçme