• Haberler
  • Sağlık
  • Aleo Vera: Aleo Vera Bitkisi Bakımı ve Faydaları Nelerdir? ALEO VERA Neden mucizevi Bitki Olarak Adlandırılır!

Aleo Vera: Aleo Vera Bitkisi Bakımı ve Faydaları Nelerdir? ALEO VERA Neden mucizevi Bitki Olarak Adlandırılır!

Faydaları ve şık görünümü ile evlerde sık sık rastladığımız aleo veranın cilt, saç, yara ve yanık tedavisi gibi birçok faydası var.

Bakımı ve çoğaltması oldukça kolay olan bu şifalı bitkiyi evinizin her köşesinde dekorasyon ürünü olarak da kullanabilirsiniz.

ALEO VERANIN BAKIMI

TOPRAK SEÇİMİ

Humuslu, organik besin açısından zengin ve geçirgen yapılı topraklarda yetiştirilir. Bu toprakları çiçek seraları ve bazı yapı marketlerde bulabilirsiniz.

GÜNEŞ IŞIĞI VE ORTAM SICAKLIĞI

Alleo vera aydınlık mekanlarda çok daha kolay büyüyüp gelişebilmektedir. Direk güneş ışığına maruz kaldığı saatlerde ise saksıyı belli aralıklarla çevirmeniz bitkinin orantılı bir şekilde büyümesini sağlar. Soğuk havalara çok dayanıklı olmasa da -8 dereceye kadar yaşayabilir. İdeal sıcaklık aralığı ise 10-16 derece arasında olmalıdır. Rüzgara karşı hassas olup iki kapı arası gibi yerlerde bulundurulmamalıdır.

SULAMA

Sulama konusunda hiç yormayan susuzluğa dayanıklı bir bitki olup ; kış aylarında haftada 1 yaz aylarında ise ;gün aşırı yada haftada en az 2 kez sulamanız gerekebilir. Sularken yapraklara su temas etmemesine dikkat edin, ıslak yapraklar çürüyerek bitkinizin ölmesine sebep olabilir.

ÇOĞALTMA (YAVRU AYIRMA)

Aleo vera bitkisi kökten ayırma yöntemi ile çoğaltılabilir. Yetiştirdiğiniz aleo vera bitkisi kökten uzayıp yavru oluşturmaya başladıysa saksı değişimi sırasında bu yavruları köklerinden dikkatlice ayırıp, düzenli bakımı ile yeni bir aleo vera bitksine sahip olabilirisiniz.

ALEO VERA BİTKİSİNİN (JELİNİN) FAYDALARI

 

- Cilt ve saç bakımına katkı sağlar.

 

- Ciltte oluşan yara ve yanık tedavisinde kullanılır.

 

- Cildi nemlendirir.

 

- Kaşıntı, morarıklık ve yararların iyileşmesini sağlar.

 

- Antiseptik özelliğe sahip olup enfeksiyon riskini azaltır.

 

- Bebeklerde pişik tedavisinde kullanılabilir.

 

- Cilt lekeleri ve yara izlerini düzenli kullanımda azaltır.

 

- Evde yaptığınız saç ve cilt maskelerine ekleyerek kullanılabilir.

 

NOT: ilk kez kullanıyorsanız cildinizin küçük bir kısmında alerji testi yapmanız gerekir. Jeli cildinize uygulayın ve 5 dakika kadar bekleyin. Kaşıntı kızarıklık gibi durumlarla karşılaşırsanız cilt bakım ve tedaviniz de kullanmayın.

 

Bakmadan Geçme