• Haberler
  • Dünya
  • AK Parti Konya Milletvekili Özboyacı, Gazze için çağrıda bulundu

AK Parti Konya Milletvekili Özboyacı, Gazze için çağrıda bulundu

BM'de konuşan AK Parti Konya Milletvekili Özboyacı, Gazze için çağrıda bulundu.

AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, Birleşmiş Milletler' de (BM) düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, İsrail' in Gazze' deki saldırılarını ve BM gibi uluslarası kurumların bu duruma karşı yetersizliğini eleştirdi. 

Özboyacı, Gazze' deki kadın, çocuk ve yaşlıların katledildiğini, hastanelerin bombalandığını, insani yardımların engellendiğini ve BM yardım gönüllülerinin dahi öldürüldüğünü vurgulayara, "Bu soykırım değilse nedir?" ifadelerini kullandı.

Özboyacı, BM' nin 22-23 Eylül tarihlerinde New York' ta gerçekleşecek olan "Geleceğin Zirvesi" öncesinde, uluslararası mekanizmaların küresel sorunlara çözük üretmekte yetersiz kaldığını belirtti.

"Gelecek Paktı' nın 5 ana başlığı olduğunu hatırlatan Özboyacı, İsrail' in BM kararlarını dikkate almadan sürdürdüğü zülmün bu başlıklardan hangisine uyduğunu sordu

Konuşmasında, Gazze' de yaşanan insani krizin uluslarası düzeyde çzöüm bulunamaması durumunda BM ve diğer uluslararası kurumların ciddi şekilde sorgulanması gerektiğini ifade eden Özboyacı, Türkiye' nin 'Daha adil bir dünya mümkün' ve 'Dünya 5'ten büyüktür' anlayışını bir kez daha dile getirdi.

Özboyacı, mevcut uluslararası sistemin sorunları çözmede yetersiz kaldığını ve bu yapıların acilen reforma edilmesi gerektiğini savunarak, Gazze' deki saldırıların bir an önce durdurulması çağrısında bulundu.

BM Geleceğin Zirvesi'ne, Türkiye' nin de dahil olduğu yaklaşık 130 devlet ve hükümet başkanının katılması bekleniyor.

AA

Bakmadan Geçme