• Haberler
  • Güncel
  • AK Parti'den doğurganlık artışına yönelik yeni teşvik paketi: 17 Bin TL'lik destek gündemde

AK Parti'den doğurganlık artışına yönelik yeni teşvik paketi: 17 Bin TL'lik destek gündemde

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, Türkiye'de yaşanan doğum oranındaki düşüşe karşı alınacak önlemleri masaya yatırdı.

Ülke genelinde doğurganlık hızının 1.51'e düşmesiyle birlikte, hükümetin nüfus politikalarını revize etme çabaları yoğunlaştı.Kurulda ele alınan teşvikler arasında öne çıkan başlıklar şöyle:
 

Doğum Parası Güncellemesi: Mevcut doğum parasının yeniden düzenlenmesi planlanıyor.

Bakım Desteği: Üç veya daha fazla çocuğa sahip olan ailelere yönelik olarak kademeli olarak 17 bin TL'ye kadar bakım desteği sağlanması öneriliyor.

Doğum Paketi: Belirli gelir düzeyinin altındaki ailelere doğum paketi verilmesi planlanıyor.

Bez ve Mama Desteği: Dar gelirli ailelere iki yıl boyunca bez ve mama desteği sunulması düşünülüyor.

Vergi İndirimi: İki veya daha fazla çocuğu olan ailelere araç ve konut alımlarında kademeli vergi indirimi uygulanması teklif ediliyor.

AK Parti'nin bu teşviklerle doğum oranlarını artırmayı hedeflediği belirtilirken, konuyla ilgili olarak SGK Uzmanı Murat Bal, Avrupa'daki benzer uygulamaların Türkiye'ye de getirilebileceğini ifade etti. Bal, teşviklerin uygulanmasıyla birlikte çok çocuklu ailelerin refah seviyelerinin artırılacağını ve doğum oranlarında olumlu bir etki yaratılacağını vurguladı.

Ekonomik açıdan değerlendirildiğinde ise, bu teşviklerin bütçeye olumsuz bir etki yapmayacağı ve 2024'ten sonra ekonomik rahatlama sağlayabileceği belirtiliyor.

AK Parti'nin bu yeni teşvik paketi, Türkiye'de nüfus artış hızını artırarak ekonomik kalkınmaya katkı sağlamayı amaçlıyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme