• Haberler
  • Konya
  • Aile İle Birlikte Yarınlar İçin Güçlü Adım!

Aile İle Birlikte Yarınlar İçin Güçlü Adım!

Dost Eli Derneğinin 2024 yılı içerisinde 'GÜÇLÜ YANIM AİLE BAĞIM' proje ismiyle ergen kız çocukları ve ebeveynlerine yönelik yürüttüğü çalışma katılımcıların memnuniyet ifadeleri ile sona erdi.

Aile İle Birlikte Yarınlar İçin Güçlü Adım!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

T.C. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “GÜÇLÜ YANIM AİLE BAĞIM “projesi, sağlıklı aile içi iletişim ve ailedeki bireylerin birbirlerinden güç alacakları özelliklerin ön plana çıkarılarak desteklenmesi üzere planlanarak gerçekleştirildi.

Proje süreci içerisinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren proje koordinatörü Konya Sosyal Bilimler Lisesi Matematik Öğretmeni Ganime Filiz Bilici “GÜÇLÜ YANIM AİLE BAĞIM”  proje ismiyle başlayan çalışmada; ergenlik dönemindeki kız çocuklarının üst bilişsel beceri ve psiko-sosyal gelişimleri için aile bağlarının güçlendirilmesini hedefledik.

Belirlenen hedef doğrultusunda eğitici, sosyal ve özellikle beceri edindirmeye yönelik çalışmalar yaptık.

Daha da önemlisi ebeveynleri ile kurdukları iletişimdeki sorunları iyileştirmek ve aile aidiyet duygusunu güçlendirmeye yönelik atölye çalışmaları gerçekleştirdik.

Sürece anne ve babalarında dahil olması aile kurumu için bütüncül bir farkındalığın önemini ön plana çıkardı.

Proje içeriğinde yer alan ebeveyn eğitimlerinde; aile olmak, anne – baba olarak ortak tavır sergilemek, iletişimde aynı dili kullanmak gibi tutumlar konusunda rehberlik yapılarak çocuğun aileye aidiyet hissetmesinin ilişkilerini güçlendireceğinin altı çizildi.

Özellikle; ergenlerin sorunları ile annelerin daha çok muhatap olduğu bu dönemde babanın da varlığını ve şefkatini çocuğuna hissettirmesinin önemi vurgulandı’’ dedi.

Projeden çıkan sonuçlar hakkında kısa bir açıklama yapan Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mevlüt Yıldırım “Ergen kız çocukları anne ve babaları için yapılan bu proje inanıyoruz ki örnek bir çalışma olarak zihinlerde yer edecektir.

Yaşadığımız toplum içerisinde evlat sahibi olan anne ve babaların özellikle kız çocukları hakkında endişeli olduklarını görmekteyiz.

Temelde aileye yönelik gerçekleştirilen bu projede alanında uzman eğitimcilerimiz endişe duydukları konularda anne ve babalara rehberlik ederek çocukları ile ilişkilerinin nasıl yapılandırmaları gerektiği hususunda teorik ve pratik bilgiler vermişlerdir.

Toplumumuzun birçok sorununun çözümünün aileden geçtiğini hatırlatmak adına verimli bir çalışmanın yapılmış olmasının mutluluğunu yaşamaktayız.

Zira projeye katılan kız çocuklarımız ve ebeveynlerinden aldığımız tepki çocuğun her anlamda ki güçlü yanın ailedeki kuvvetli ve sağlıklı bağlar olduğu farkındalığının hem ebeveynlere hem kız çocuklarına kazandırılmış olduğu yönündedir.

Bizler Dost Eli Derneği olarak başta projemize bilgileriyle destek veren çok kıymetli eğitimcilerimize, emeği geçen proje ortaklarımıza, süreci başarıyla yürüten ve sonuçlandıran kardeşlerimize ve onlara destek veren tüm ekibe çok teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme