• Haberler
  • Güncel
  • 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak? İşte yargı paketinde son durum

9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak? İşte yargı paketinde son durum

TBMM'de, 9. Yargı Paketi Teklifi'nin görüşmelerine başlanacak. Kamuoyunda '9. Yargı Paketi' olarak bilinen Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin, 11 Temmuz Perşembe günü komisyonda görüşülecek.

9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak? İşte yargı paketinde son durum
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adalet Komisyonu, AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel başkanlığında toplanacak. Komisyon, kamuoyunda "9. Yargı Paketi" olarak bilinen Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başlayacak.

9. Yargı Paketi'nin Önemli Düzenlemeleri

Hakaret Suçunda Ön Ödeme Sistemi: Yeni yargı paketiyle birlikte, sosyal medya üzerinden yapılan hakaret suçları, uzlaştırma kapsamından çıkarılarak ön ödeme kapsamına alınacak. Bu düzenleme ile hakaret suçu şikayete bağlı olarak iki yıl içinde kovuşturulabilecek.

Arabuluculuk Şartları: Arabuluculuk eğitimini tamamlayan ve mesleğinde 20 yıl kıdeme sahip olanlar, yazılı sınavsız olarak arabuluculuk siciline kayıt olabilecekler. Ayrıca, uzlaştırmacı olmak için artık hukuk mezunu olma şartı getirilecek.

Yediemin Otoparklarındaki Araçlar: Yediemin otoparklarında bulunan ve belirlbir süre içinde sahipleri tarafından teslim alınmayan araçlar için ekonomiye kazandırma düzenlemesi yapılacak. Bu düzenleme ile araçların satış usulü yeniden belirlenecek.

Kadınların Soyadı Kullanımı: Kadınlar, evlenerek kocasının soyadını alabilecekler. Ancak evlenme sonrasında evlendirme memuruna veya nüfus idaresine yapacakları başvuru ile kocasının soyadı önünde önceki soyadlarını da kullanabilecekler.

Yargı Paketi hakkında daha fazla bilgi ve güncellemeler için takipte kalın. Bu düzenlemelerin detayları ve yasal süreç ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.
 

Bakmadan Geçme