• Haberler
  • Türkiye
  • 9. Yargı Paketi çıktı mı, 9. Yargı Paketi maddeleri başlık örnekleri:

9. Yargı Paketi çıktı mı, 9. Yargı Paketi maddeleri başlık örnekleri:

9.Yargı Paketi ('Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi') TBMM Adalet Komisyonunda kabul edildi ve bazı önemli düzenlemeler içeriyor. İşte bu paket kapsamında yapılan başlıca değişiklikler:

9. Yargı Paketi çıktı mı, 9. Yargı Paketi maddeleri başlık örnekleri:
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İcra ve İflas Kanunu Değişiklikleri:
Elektronik ortamda açık artırma suretiyle satışlarda teklifler arasındaki fark, satışa çıkarılan malın muhammen kıymetinin binde beşinden ve her halde 1000 Türk lirasından az olamayacak. Açık artırma süresi son 10 dakika içinde yeni bir teklif verildiğinde 3 dakika uzatılacak ve uzama süresi bir saat ile sınırlı olacak.

İdari Yargılama Usulü Kanunu Değişiklikleri: 
Konusu 31 bin Türk lirasını geçmeyen vergi davaları, tam yargı davaları ve idari işlemlere karşı açılan iptal davaları hakkında idare ve vergi mahkemelerince verilen kararlar kesin olacak, istinaf yoluna başvurulamayacak. Ayrıca, sınavlarda sorulacak alanlara "milletlerarası hukuk", "milletlerarası özel hukuk", "genel kamu hukuku ve sosyal güvenlik hukuku" gibi yeni konular eklenecek.


Kamulaştırma Kanunu Değişiklikleri: 
Kamulaştırma işlemlerine dayanmaksızın kamu hizmetine tahsis edilmiş taşınmazlar, ilgili kamu kurum ve kuruluşları adına kamulaştırılmış sayılacak.


Türk Medeni Kanunu Değişiklikleri: 
Kadın, evlenerek kocasının soyadını alacak ve evlendirme memuruna veya nüfus idaresine yazılı başvuru yaparak önceki soyadını da kullanabilecek.
Bu düzenlemelerin yanı sıra, Adalet Bakanlığı'nın belirlediği diğer düzenlemeler de paket kapsamında 

Bakmadan Geçme