8 Ekim 2024 Türkiye Gündemi

Bugün Türkiye'de gündem yoğun. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katılacak. Aynı zamanda, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan’ın cenaze namazına iştirak edecek ve YÖK'ün Akademik Yıl Açılışı ile Rektörlerle Buluşma programlarına katılacak.

TBMM'de ise önemli bir oturum gerçekleşecek. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İsrail’in saldırıları ve Orta Doğu'daki gelişmeler hakkında milletvekillerine bilgi verecek. CHP, MHP ve Demokrasi ve Atılım Partisi'nin (DEVA) grup toplantıları da yapılacak.

Ekonomi cephesinde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, enerji sektöründe siber güvenlik konusunda bir simülasyon programına katılacak. Türkiye İstatistik Kurumu, eylül ayına ilişkin finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını açıklayacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı ise 11 ay vadeli hazine bonosunun yeniden ihracı ve 10 yıl vadeli devlet tahvilinin ilk ihraç ihalelerini gerçekleştirecek.

Diplomasi alanında Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Azerbaycan'da Türk Devletleri Teşkilatı'nın 4. Sağlık Bakanları toplantısına katılacak. Ayrıca, İsrail’in Gazze Şeridi ve Lübnan'a yönelik saldırılarıyla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

Spor gündeminde ise Ziraat Türkiye Kupası'nda 2. eleme turu üç müsabakayla başlayacak. Basketbolda Türk Telekom ve Beşiktaş önemli Avrupa maçlarına çıkacak. Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray, Olimpik Lyon ile karşılaşacak. Ayrıca, CEV Kadınlar Challenge Kupası'nda Galatasaray Daikin, AO Thiras'ı ağırlayacak.
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme