76 yaşında hafızlık belgesini aldı

Çorum'un Osmancık ilçesinde 76 yaşındaki Behçet Alpagut, hafızlık belgesi aldı.

Çorum' un Osmancık ilçesinde 76 yaşındaki Behçet Alpagut, hafızlık belgesi aldı.

Akören köyünde eşiyle birlikte yaşayan Alpagut, çocukluk yıllarından itibaren Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenmek için köy camisinde görev yapan imamlardan yardım aldı.

Hayat boyu Kur' an okumayı sürdüren Alpagut, haziran ayında Samsun' da girdiği hafızlık sınavını başarıyla tamamladı ve Diyanet İşleri Başkanlığı' ndan "Hafızlık İcazetnamesi" almaya hak kazandı.

Behçet Alpagut, yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığın' ndan aldığı belgenin sadece bir "fotokopi" olduğunu, aslını mahşerde almmak için dua ettiğini belirtti. 

Programlı çalışmanın başarısının sırrı olduğunu ifade eden Alpagut, son 1,5 aydır sağlığı nedeniyle Kur'an' ı dinleyerek yaptığını söyledi.

Alpagut, "Bu yaşa kadar nasip olmamıştı. Diyaner İşleri Başkanlığı' na hürmetlerimi sunarım, bize bunu layık gördüler. Duygularımı tarif etmek zor, belki ağlayabilirim. 'Geç kalmışım ama demek ki unutmamışım' diyerek sevindim. Kendi kendimi hafız sanırdım ama sınavda başarılı olduğumda bu benim için büyük bir mutluluk oldu. Dünyaları verseler bile bu belgeyi değişmem," dedi.

76 yaşında hafızlık belgesini aldı

Oğlu Muhlis Alpagut ise, babasının çocukluğundan bu yana evde Kur' an sesinin eksik olmadığını belirtti. Babasının sürekli Kur' an okuması nedeniyle çevresinde "hafız" olarak bilindiğini, ancak resmii belgenin yeni alındığını vurguladı. "Babam yaşına rağmen 'Ben bunu başarırım' dedi ve azimle başardı. Biz de çok mutlu olduk," dedi.

Akören Köyü Muhtarı Mehmet Uçar, Behçet Alpagut' un hafızlık konusundaki istekliliğini ve başarısını gururla ifade ederek, köy halkı olarak büyük bir sevinç duyduklarını belirtti.

76 yaşında hafızlık belgesini aldı

Akören Köyü Camisi İmam Hatibi Abdulkerim Şekerci ise, 2,5 yıldır Behçet Alpagut' tan çeşitli dini programlarda destek aldıklarını ve hafızlık belgesini alması nedeniyle çok mutlu olduklarını söyledi. "Kendisinin ilminden ve tecrübesinden faydalandık. Gençlerimize örnek olmasını umuyoruz," diye konuştu. 

Komşusu Hasan İyar' da, Alpagut' un çalışkan ve azimli bir kişi olduğunu, hafızlık için büyük gayret gösterdiğini anlattı.
 

AA

Bakmadan Geçme