7 zeytin 1 incir diyeti nedir, nasıl yapılır?

Kitabımız Kur'an-ı Kerim'de 7 defa zeytin, 1 defa da incir kelimesi yer almaktadır.

7 zeytin 1 incir diyeti nedir, nasıl yapılır?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan araştırmalar sonucunda bedene iyi gelen ve hücre yenileyen besinler arasında, incir ve zeytinin oldukça etkili olduğu tespit edilmiştir.

Kur'an'da, 7 defa zeytin, 1 defa incir kelimesi geçiyor  

Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'de 7 defa zeytin, 1 defa da incir kelimesi yer almaktadır. Bu sağlıklı kürün de, Kuran’dan esinlenerek hazırlandığı belirtilmektedir. 7 defa zeytin, 1 defa da incir kelimesi, ayetler de geçerek, sağlıklı yaşamak için insanlara güç verdiği öngörülmektedir.

"7 zeytin 1 incir" tanımlaması nedir, diye merak edenler için konuyu biraz daha açalım:

Cenab-ı Hak, Kuran'ı Kerim'de, “İncire, zeytine, Tûr-i Sinâ’ya ve şu emin beldeye (Mekke’ye) yemin ederim ki gerçekten biz insanı en güzel şekilde yarattık.” buyurmaktadır. (Tîn 1-4)

Kuran'da geçen zeytin ve incir kelimelerinin sayısından yola çıkarak tasarlanan diyet, taze zeytin ve incirin belirtilen miktarda tüketenler üzerinde yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkmıştır. Japon bilim adamlarının yaptığı çalışmada 7 zeytin 1 incir faydaları araştırılmış ve ideal kiloya ulaşmadan başlayarak sağlığa birçok katkısı olduğu görülmüştür.

Yalnızca iki malzemeli olan bu diyette ilk önce 7 tane zeytin daha sonra incir tüketmelisiniz. Burada dikkat edilmesi gereken temel nokta peş peşe yemek olduğu için aralarında zaman geçirmemeniz gerekiyor. Her gün 2 defa uygulamanız gereken bu diyeti sabah uyanınca ve gece uyumadan önce uygulanması önerilmektedir.

7 Zeytin 1 İncir Diyeti Nasıl Yapılır?

7 zeytin 1 incir kürünü uygulamak için öncelikle sabırlı olmanız gerekiyor. Birkaç gün geçtikten sonra vücudunuzda oluşan değişimleri fark edebilirsiniz.

Her sabah ve uykudan önce 7 adet zeytin ile 1 adet incir yemelisiniz.

Vücudunuzun en verimli olduğu saatlerde, yani uykudan hemen sonra ve uykudan önceki zaman dilimlerini değerlendirmelisiniz.

21 gün boyunca bu kürü uyguladığınızda artık tartıya çıktığınızda rakamların eksildiğini görebilirsiniz. Tabii bu süreçte sağlıksız besinlerden kendinizi uzak tutmalısınız.

Kürü uygularken su şişenizi de yanınızda bulundurmalısınız. Çünkü bu besinler sizi birden susatabilir. Su içmeyi sıklaştırdığınızda ise tüm faydalarını daha kolay görebilirsiniz.

Piyasada yer alan 7 zeytin 1 incir çayı, uzmanlar tarafından çok sağlıklı kabul edilmemektedir. Doğal haliyle zeytin ve inciri tüketmenin daha faydalı olduğunu ifade ederler.

Zeytinin en önemli faydaları 

Sindirimi kolaylaştırır

Saç, cilt ve tırnak için besleyici

Kanseri önler

Uzun süre tok tutar

Kalp sağlığını korur

Vücut gelişimine destek olur

Kan yapar

İncirin en önemli faydaları 

Alzheimer riskini azaltır

Kalp yağlanmasını önler

Kalp damar sağlığının korunmasına katkı sağlar

Kanser türlerinin yayılmasını önler

Bağışıklık sistemini güçlendirir

Kemik ve iskelet sistemini güçlendirir 

Kemik erimelerinin önüne geçer

Astım hastalığına iyi gelir

Bronşit hastalığına iyi gelir

Bakmadan Geçme