7 Eylül 2024 Türkiye Gündemi

Bugün Türkiye'de siyaset, ekonomi, diplomasi ve spor alanında önemli gelişmeler yaşanacak.

Bugün Türkiye'de siyaset, ekonomi, diplomasi ve spor alanında önemli gelişmeler yaşanacak.

SİYASET VE YÖNETİM

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında vatandaşlarla bir araya gelecek. Öte yandan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin "İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı"na katılmak üzere ATO Congresium'da olacak.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul 2 No'lu Barosu'nun düzenlediği Adli Yıl Açılış Töreni'ne katılırken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çeşitli ziyaretler için Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığı'na gidecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise iş insanlarıyla bir araya gelecek ve AK Parti'nin il ve ilçe teşkilatlarını ziyaret edecek.

EKONOMİ VE FİNANS

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Antalya'daki Teknofest yarışmalarına katılacak. Ayrıca Isparta'da Valilik ve Belediye ziyaretleri yapacak ve sanayicilerle toplantı gerçekleştirecek. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ise kesme çiçek sera bölgesini ziyaret edecek, tarım projeleri hakkında incelemelerde bulunacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da Otonom Kamyon Sürüş Testi Töreni'nde yer alacak.

DÜNYA VE DİPLOMASİ

Ortadoğu'da gerginlik sürüyor. İsrail’in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ederken, İsrail ordusunun Hizbullah'a karşı Lübnan’da başlattığı önleyici saldırılar yakından takip ediliyor. Ayrıca, ABD ve Türk vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrail askerlerince Batı Şeria'daki barışçıl protesto sırasında öldürülmesinin ardından gelişmeler izleniyor.

SPOR

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda mücadele eden milli sporcularımız bugün 4 branşta madalya mücadelesi verecek. TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de maçlar devam ederken, Galatasaray Petrol Ofisi Kadın Futbol Takımı, UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde Kazakistan'ın BIIK takımıyla karşılaşacak. Ayrıca, Dünya Motokros Şampiyonası’nın 18. ayağı MXGP Türkiye’de başlarken, İstanbul Park'ta AVIS 2024 Türkiye Pist Şampiyonası'nın ikinci ayak yarışları düzenlenecek.

Bugün Türkiye, siyasetten spora, ekonomiden diplomasiye kadar yoğun bir gündemle hareketli bir gün geçirecek.

Özel Haber

Bakmadan Geçme