6 Eylül 2024 Türkiye Gündemi

Bugün Türkiye'de önemli siyasi, diplomatik ve ekonomik gelişmeler yaşanacak. İşte gündemde öne çıkan başlıklar...

Bugün Türkiye’de önemli siyasi, diplomatik ve ekonomik gelişmeler yaşanacak. İşte gündemde öne çıkan başlıklar:

Cumhurbaşkanlığı ve Siyasi Gelişmeler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eğitim Öğretim Yılı Açılışı, Eğitim Teknolojileri AR-GE ve Kalite Zirvesi’ne katılacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) bir ziyaret gerçekleştiriyor. Ercan Havalimanı’nda basın açıklaması yapacak olan Yılmaz, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Başbakan Ünal Üstel ile bir araya gelecek. Yılmaz ayrıca Enerji Arz Güvenliği Toplantısı’na katılarak ortak basın açıklaması yapacak.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 20. Olağanüstü Kurultayı da bugün ATO Congresium’da gerçekleştirilecek.

Yasama ve Yürütme Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti Türkiye Buluşmaları'na katılacak ve çeşitli ziyaretlerde bulunacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 3. Uluslararası Midyat Kültür ve Sanat Festivali’ne katılacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise Abdi İpekçi Spor Kompleksi’nde incelemelerde bulunacak.

Ekonomi ve Finans Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bir Model Fabrika açılışını yapacak. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Tarımda Yeni Dönem: Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli başlıklı bir basın toplantısı düzenleyecek.

Dünya Diplomasisi Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kosova’ya resmi bir ziyaret gerçekleştiriyor. Ayrıca İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları ve Lübnan’daki Hizbullah hedeflerine saldırıları da uluslararası gündemi meşgul etmeye devam ediyor.

Spor Türkiye, Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda madalya mücadelesi verirken, A Milli Futbol Takımı da UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'taki ilk maçında Galler ile karşı karşıya gelecek.

Özel Haber

Bakmadan Geçme