5 Eylül 2024 Türkiye Gündemi

Bugünün gündeminde Türkiye ve dünyada önemli gelişmeler yaşanacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2025-2027 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program'ı (OVP) Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde açıklayacak. Toplantıya Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de katılacak. Ekonomik açıdan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası haftalık para ve banka istatistiklerini, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ise haftalık bankacılık sektörü verilerini açıklayacak.

Siyaset dünyasında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Valiliği, Belediye'yi ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TÜBİTAK Gemisi ile İzmir Körfezi’nde incelemelere katılacak ve İzmir Körfezi Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda yer alacak.

Diplomasi cephesinde, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kuzey Makedonya'ya resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Orta Doğu’da ise İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve İsrail ordusunun Lübnan’da Hizbullah’a karşı "önleyici saldırı" başlatmasının ardından bölgedeki gelişmeler takip edilecek.

Spor dünyasında, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Fransa'daki Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda mücadele eden milli sporcuların müsabakalarını izleyecek. Milli sporcular 10 farklı branşta madalya mücadelesi verecek. A Milli Futbol Takımı ise 6 Eylül’de Galler ile oynayacağı maç öncesi hazırlıklarını sürdürecek ve çalışmanın ardından Galler’e hareket edecek. Teknik Direktör Vincenzo Montella ve bir milli futbolcu, Galler'de düzenlenecek basın toplantısında soruları yanıtlayacak. Galler cephesi ise son hazırlıklarını Cardiff City Stadyumu'nda yapacak.

Bu yoğun gündemle Türkiye ve dünyada birçok önemli gelişme takip edilecek.

Özel Haber

Bakmadan Geçme