5 Ekim 2024 Türkiye Gündemi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde Sao Tome ve Principe Demokratik Cumhuriyeti Başbakanı Patrice Emery Trovoada ile çalışma öğle yemeğinde bir araya gelecek ve ardından iki ülke arasında anlaşmalar imzalanacak. Erdoğan, günün devamında AK Parti'nin "Özümüzden Geleceğe Türkiye Buluşmaları" programına Haliç Kongre Merkezi'nde katılacak.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise İstanbul'da Tuzla ve Bakırköy belediye başkanlıklarını ziyaret ederek yerel yönetimlerle temaslarını sürdürecek.

Yasama ve Yürütme Gündemi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, iş dünyasıyla Hadımköy-Arnavutköy Sanayici ve İş Adamları Derneği'nde toplantı yapacak ve Trabzonlular Memleket Buluşması'na katılacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, şantiyelerde incelemelerde bulunduktan sonra basına açıklama yapacak.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Siyaset ve Liderlik Okulu’nun yeni eğitim döneminin açılışını yapacak. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ise çiftçilerle pamuk hasadında buluşarak, Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'ni ziyaret edecek ve parti teşkilatıyla bir araya gelecek.

Ekonomi ve Teknoloji

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Adana'da düzenlenen TEKNOFEST 2024 etkinlik alanında incelemelerde bulunacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise Beşiktaş’ta esnaf ve AK Parti teşkilatıyla temaslarda bulunacak.

Spor

Trendyol Süper Lig’in 8. haftasında önemli futbol karşılaşmaları oynanacak. Kasımpaşa, Sipay Bodrum FK'yı ağırlarken, Trabzonspor ise Atakaş Hatayspor ile karşı karşıya gelecek. Voleybol'da Vodafone Sultanlar Ligi ve Hentbol Kadınlar Avrupa Ligi'nde de çekişmeli maçlar izlenecek.

Bugün Türkiye'nin dört bir yanında spor, siyaset ve ekonomi gündeminde yoğun bir hareketlilik bekleniyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme