4 Temmuz 2024 Türkiye Gündemi

Türkiye gündeminde bugün yine çok önemli gelişmeler yaşanacak. İşte gündem başlıkları

Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi'nde Şanghay'da önemli görüşmeler gerçekleştirecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve toplantısına katılarak Türkiye'nin uluslararası diplomasideki rolünü güçlendirecek. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde Sinan Ateş davasını takip edecek ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile bir araya gelecek. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kritik yasa teklifleri görüşülmeye devam ederken, ekonomi cephesinde Merkez Bankası'nın ve BDDK'nın açıklamaları bekleniyor. İngiltere genel seçimler için sandık başına giderken, A Milli Futbol Takımı EURO 2024 çeyrek final hazırlıklarını sürdürüyor.

Cumhurbaşkanlığı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılacak. Zirvede aile fotoğrafında yer alacak olan Erdoğan, ikili görüşmeler gerçekleştirecek ve zirve toplantısına katılan heyetler onuruna düzenlenen resmi yemeğe iştirak edecek. Erdoğan ayrıca, Şanghay İşbirliği Örgütü Genişletilmiş Oturumu'na da katılım gösterecek.

Ana Muhalefet

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde, eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davayı takip edecek. Özel, ayrıca parti genel merkezinde Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile görüşme gerçekleştirecek.

Yasama, Yürütme ve Siyaset

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Avrupa Konseyi Litvanya Dönem Başkanlığı himayesinde düzenlenecek "Avrupa Sosyal Şartı Üst Düzey Konferansı"nda "Durum Değerlendirmesi-İzlenecek Yol" başlıklı dördüncü oturumda konuşma yapacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM), Genel Kurulda Türk Sivil Havacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri devam edecek. Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda ise Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin görüşmeleri sürecek.

Ekonomi ve Finans

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, haftalık para ve banka istatistikleri ile haziran ayına ilişkin reel efektif döviz kurunu açıklayacak. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ise haftalık bankacılık sektörü verilerini kamuoyuyla paylaşacak.

Dünya ve Diplomasi

İngiltere'de halk genel seçimler için sandık başına gidecek. İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırıları ve insani krizle ilgili gelişmeler izlenmeye devam edecek.

Güncel

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Eskişehir'de Valiliği ziyaret edecek, İl Müftülüğü Hizmet Binası, Eskişehir Teknik Üniversitesi Camii ve Diyanet Gençlik Merkezi, Osmangazi Üniversitesi Diyanet Yayınları ve Diyanet Genç Ofisi açılışlarına katılacak.

Spor

A Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda (EURO 2024) 6 Temmuz Cumartesi günü Hollanda ile oynayacağı çeyrek final maçının hazırlıklarına devam edecek. 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, başpehlivanlık ön eleme mücadeleleriyle başlayacak. Teniste sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon'da ana tablo maçlarına devam edilecek.

Özel Haber

Bakmadan Geçme