4 Eylül 2024 Türkiye Gündemi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'ye Resmi Karşılama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştiren Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'yi törenle karşılayacak. İki lider, gerçekleştirilecek ikili görüşmenin ardından Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı'na başkanlık edecek. Toplantı sonrası anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısı yapılacak. Günün sonunda ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sisi onuruna resmi bir akşam yemeği verecek.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sivas Kongresi'nin Yıl Dönümünde

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sivas Kongresi'nin 105'inci Yıl Dönümü Töreni'ne katılacak. Ayrıca, İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı'nda partililere hitap edecek.

Yasama ve Yürütme Faaliyetleri

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara 2 No'lu Barosu'nun düzenlediği Adli Yıl Açılış Kokteyli'ne katılacak. Adli yılın açılışı dolayısıyla düzenlenen bu etkinlikte yargı ve adalet sistemiyle ilgili önemli değerlendirmelerin yapılması bekleniyor.

Ekonomi ve Finans

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul'da düzenlenecek Küresel e-İhracat Zirvesi’ne katılacak. Zirvede, Türkiye'nin dijital ihracat potansiyeli ve bu alanda yapılacak yenilikçi çalışmalar ele alınacak. Ayrıca, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, ağustos ayına ilişkin fiyat gelişmeleri raporunu ve reel efektif döviz kurunu açıklayacak.

Dünya ve Diplomasi

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları ve Hizbullah'a yönelik Lübnan’a başlattığı "önleyici saldırı" sonrası gelişmeler dünya gündeminde yakından takip ediliyor. Bölgede artan gerilim, uluslararası diplomasi arenasında geniş yankı buluyor.

Spor

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda mücadele eden milli sporcularımız, Fransa’da 8 farklı branşta müsabakalara çıkacak. A Milli Futbol Takımı, Uluslar B Ligi 4. Grup'ta 6 Eylül'de deplasmanda Galler ile yapacağı maçın hazırlıklarına devam ediyor. Öte yandan, UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi 1. tur 8. Grup'ta Galatasaray Petrol Ofisi, Lüksemburg'un Racing FC Union takımıyla deplasmanda karşılaşacak. Hentbol Erkekler Süper Lig'in ilk haftası ise Beşiktaş-Köyceğiz Belediyespor maçıyla tamamlanacak.

Türkiye'nin dört bir yanında yaşanan bu gelişmeler, gündemi belirlemeye devam ediyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme