4 Ekim 2024 Türkiye Gündemi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST 2024'e katılacak. Türkiye'nin teknoloji ve havacılık festivali TEKNOFEST, bu yıl da heyecanla karşılanıyor.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nde 2024-2025 Akademik Yıl açılışı ile Buhurizade Mustafa Itri Kültür Sanat Sezonu açılış törenlerine iştirak edecek.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, dijital ekonomi ve afetlerde teknolojilerin önemine dikkat çekecek olan DEİK toplantılarına katılacak. Ayrıca, Ümraniye İş Dünyası ve STK Temsilcileri ile buluşmalar gerçekleştirecek.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Çekmeköy Belediyesi'nin toplu açılış ve temel atma törenine katılacak, Ataşehir metro istasyonu ve Esenyurt'ta yeni üye katılım törenlerinde yer alacak.

Yasama ve Yürütme

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Emlak Konut Şantiyesi'nde önemli açıklamalarda bulunacak.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Adana Şehir Hastanesi'ni ziyaret ederek, TEKNOFEST alanını gezecek.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.
Ekonomi ve Finans

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çekmeköy'deki ziyaretleri kapsamında, yerel esnaf ve muhtarlarla bir araya gelecek.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı devlet hesapları bültenini yayımlayacak.

Merkez Bankası, eylül ayına ilişkin reel efektif döviz kuru ve aylık fiyat gelişmeleri raporunu açıklayacak.

Dünya ve Diplomasi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Azerbaycan Adalet Bakanı Farid Ahmedov ile görüşecek, ceza infaz sistemlerine ilişkin mutabakat zaptı imzalanacak.

İsrail'in Gazze Şeridi ve Lübnan'a yönelik saldırılarının ve İran’ın İsrail'e gerçekleştirdiği balistik füze saldırısının etkileri izleniyor.

Kültür ve Sanat

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Rami Kütüphanesi'nde Künhü'l Ahba kitabının tanıtımına katılacak. Ardından, Atatürk Kültür Merkezi'nde Pablo Picasso ve Andy Warhol sergilerini ziyaret edecek.

Spor

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2025'te düzenlenecek olan Ultra Trail Mont-Blanc Dünya Serisi'nin Rize-Kaçkar Dağları tanıtım toplantısında yer alacak.

Trendyol Süper Lig'in 8. haftası, Çaykur Rizespor-Antalyaspor maçıyla başlayacak.

THY Avrupa Ligi'nde, Fenerbahçe Beko evinde Olympiakos'u ağırlayacak, Anadolu Efes ise Virtus Segafredo Bologna'ya konuk olacak.

Günün tüm bu gelişmeleri Türkiye'nin dört bir yanında hareketliliği artıracak.

Özel Haber

Bakmadan Geçme