3 Temmuz 2024 Türkiye Gündemi

Türkiye gündeminde bugün çok önemli gelişmeler yaşanacak. İşte gündem başlıkları...

Türkiye'de bugün 3 Temmuz 2024 gündeminde önemli gelişmeler yaşanacak. Türkiye'de bugün yaşanacak önemli gelişmeler şu şekilde:

Cumhurbaşkanlığı ve Diplomasi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere Kazakistan'ın başkenti Astana'ya gidiyor. Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'in Devlet Başkanları onuruna vereceği gayriresmi akşam yemeğine de iştirak edecek.

TBMM Faaliyetleri

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, bugün Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır'ı kabul edecek. TBMM'de ayrıca İYİ Parti ve Saadet Partisinin Meclis grup toplantıları düzenlenecek. Genel Kurulda ulaştırma alanında düzenlemeler içeren Türk Sivil Havacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek. Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda, Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi görüşülecek.

Siyasi Partiler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın kızı, eski Adalet Partisi Milletvekili Nilüfer Gürsoy için düzenlenecek cenaze törenine katılacak ve ardından partisinin MYK toplantısına başkanlık yapacak.

Ekonomi ve Finans

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ACI Europe'un 2024 Yılı Genel Kurulu'na katılacak. Ayrıca Haydarpaşa Garı ve Arkeoloji Alanı'nda incelemelerde bulunarak basın açıklaması yapacak. Türkiye İstatistik Kurumu, haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklayacak. Ticaret Bakanlığı ise haziran ayı dış ticaret rakamlarını duyuracak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özetini açıklayacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2 yıl vadeli altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasının doğrudan satışını yapacak.

Dünya ve Diplomasi

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları ve bunun sonucunda ortaya çıkan insani kriz dikkatle izleniyor.

Spor

Teniste sezonun üçüncü grand slam turnuvası olan Wimbledon'da ana tablo maçları devam edecek. Basketbolda Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen FIBA 17 Yaş Altı Dünya Kupası'nda son 16 turu maçları yapılacak.

 

Özel Haber

Bakmadan Geçme