27 Ağustos 2024 Türkiye Gündemi

Siyaset:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen İl Danışma Kurulu Toplantısı'na katılacak. Ayrıca Edremit Belediyesi'ni de ziyaret edecek.

Ekonomi ve Finans:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Trabzon Havalimanı'nın yeni dış hatlar gelen yolcu terminali ve CIP binasının açılışına iştirak edecek. Bakanlar, aynı zamanda Çal Mağarası, Şahinkaya Doğal Tırmanış Parkur Alanı ve Hıdırnebi Yaylası'nda incelemelerde bulunacaklar. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ise ağustos ayı sektörel enflasyon beklentilerini ve Para Politikası Kurulu toplantı özetini açıklayacak. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ise 2023 yılı sanayi ve hizmet istatistikleri ile 2024 yılı Hane Halkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması sonuçlarını yayımlayacak.

Dünya ve Diplomasi:

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile bir araya gelecek. Ayrıca, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları ve Lübnan'da Hizbullah'a karşı başlattığı "önleyici saldırı" sonrasında bölgedeki gelişmeler yakından takip ediliyor.

Güncel:

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Pertek Yatılı Kur'an Kursu ve Müftülük Hizmet Binası'nın açılış programına katılacak.

Spor:

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Hatay'da bir dizi ziyarette bulunacak ve çeşitli projelerin açılışlarına katılacak. Ayrıca Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanşında İsviçre'nin Young Boys takımını RAMS Park'ta ağırlayacak. Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde 2024-2025 sezonunun fikstür çekimi de bugün gerçekleştirilecek. Hentbol Kadınlar Süper Kupa'da ise Armada Praxis Yalıkvak, Yenimahalle Belediyespor ile karşı karşıya gelecek.

Bu yoğun gündem çerçevesinde Türkiye'deki gelişmeleri yakından takip etmek önemli olacak.

Özel Haber

Bakmadan Geçme