26 yıllık Konyalı ustanın önerisi. Yoğurt çorbası kaynatırken 1 su bardağı ekleyin
Konya usulü yoğurt çorbası, en çok tercih edilen başlangıç yemeklerinden biridir. Sadece ünü Konya sınırlarında kalmamıştır. 26 yıllık Konya Usta Sadettin İbrahim Dede, yoğurt çorbası yaparken et suyu eklenmesini önerdi.
Bir tencerede 6 su bardağı suyu veya tavuk suyunu kaynatın. Eğer pirinç kullanacaksanız, yıkayıp ekleyin. Ayrı bir kapta yoğurdu, unu, yumurta sarısını, limon suyunu ve tuzu iyice çırpın. Karışımı, kaynayan suya yavaş yavaş ekleyerek sürekli karıştırın. Çorba karışımını kaynattıktan sonra kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirin. Eğer pirinç kullanıyorsanız, pirinçler iyice yumuşayana kadar pişirin. Ayrı bir tavada tereyağını ve sıvı yağı eritin. Pul biberi ekleyip karıştırın. Çorbanın üzerine tereyağlı karışımı ekleyin ve karıştırın. Çorbayı ocaktan alın ve üzerine nane serpip sıcak servis yapın.
SÜZME YOĞURT İLK TERCİHİNİZ OLSUN
Nefisyemektarifleri.com'da paylaşılan içeriğe göre, Süzme yoğurt yaklaşık 1 su bardağı su ile çırpılır, yumurta ve un eklenerek çırpmaya devam edilir. Pirinç yıkanır ve eklenir. Karışım uygun bir tencereye alınarak suyu eklenir çırpılır. Dilerseniz et suyu ve nohut da ekleyebilirsiniz. Kaynayana kadar aynı yönde sürekli karıştırılır, kaynayınca kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pirinçler pişince altı kapatılır yemek biraz dinlenince tuzu eklenir ve servis öncesi üzerine kızarmış tereyağ ve nane serpilir. Afiyet olsun.
Püf noktası: 1 su bardağı et veya tavuk suyu (Et suyu eklemek isterseniz su miktarını dengeleyiniz)
KONYA'NIN EN MEŞHUR 3 ÇORBASI
Konya, Türkiye'nin önemli şehirlerinden biridir ve mutfağı zengin bir kültü mirasına sahiptir. Konya mutfağı, geleneksel Türk mutfağından etkilenmiş ve kendine özgü lezzetleri barındırmaktadır. İşte Konya'nın meşhur çorbalarından bazıları:
1. Ezogelin Çorbası: Kırmızı mercimek, ince bulgur, soğan, sarımsak, domates salçası ve baharatlarla hazırlanan bu çorba, Türk mutfağının klasikleri arasında yer alır.
2. Tarator Çorbası: Yoğurtlu bir çorba olan tarator çorbası, un, yoğurt, nane, sarımsak, tuz ve su ile yapılır. Genellikle yaz aylarında soğuk olarak tüketilir.
3. Şehriye Çorbası: İnce şehriye makarnası, et suyu, tavuk suyu veya sebze suyu ile hazırlanan bu çorba, hafif ve lezzetlidir.