26 Temmuz 2024 Türkiye Gündemi

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun İstanbul programından, TCMB'nin Sektörel Enflasyon Beklentileri Verisi'nin açıklanmasına ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın, Türkiye-ASEAN Sektörel Diyalog Ortaklığı Toplantısı'na katılımına kadar Türkiye gündemine etki edecek bir çok konu başlığı bulunuyor. ​​​​​​​İşte Türkiye Gündemi...

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun İstanbul programından, TCMB'nin Sektörel Enflasyon Beklentileri Verisi'nin açıklanmasına ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın, Türkiye-ASEAN Sektörel Diyalog Ortaklığı Toplantısı'na katılımına kadar Türkiye gündemine etki edecek bir çok başlık bulunuyor.

İşte Türkiye Gündemi:

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Bursa Ziyaretleri: CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün Bursa’da bir dizi ziyarette bulunacak. İl Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi, Nilüfer ve Mudanya belediyelerine yapacağı ziyaretlerin ardından Merinos Kongre Kültür Merkezi'ndeki üye katılım törenine iştirak edecek.

TBMM'de Genel Kurul Toplantısı: Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda, Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek. Ayrıca, Eski Devlet Bakanı Salih Sümer için cenaze töreni düzenlenecek.

EKONOMİ FİNANS

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’nın İstanbul Programı: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi'nde incelemelerde bulunacak ve burada basın açıklaması yapacak.

TCMB Temmuz Ayı Sektörel Enflasyon Beklentileri Verisi: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, temmuz ayı sektörel enflasyon beklentileri verisini açıklayacak. Bu veri, ekonomistlerin ve iş dünyasının yakından takip ettiği önemli göstergeler arasında yer alıyor.

DÜNYA DİPLOMASİ

Türkiye-ASEAN Sektörel Diyalog Ortaklığı Toplantısı: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye-ASEAN Sektörel Diyalog Ortaklığı Toplantısı'na katılacak. Bu toplantı, Türkiye'nin Asya ile ilişkilerini güçlendirme çabalarının bir parçası olarak dikkat çekiyor.

Gazze’de İnsani Kriz Devam Ediyor: İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları ve burada yaşanan insani krizin yansımaları izlenmeye devam ediyor. Uluslararası toplum, bölgedeki durumun daha da kötüleşmemesi için çağrılarda bulunuyor.

GÜNCEL

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Programı: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bugün bir dizi etkinliğe katılacak. İlk olarak valiliğe ziyarette bulunacak olan Erbaş, ardından Üniversite Kampüs Camisi temel atma törenine, cuma namazı ve hutbe iradının ardından Gençlik Merkezi ve TDV Yayınevi açılışı ile hafızlık icazet merasimine iştirak edecek.

SPOR

Gençlik ve Spor Bakanı Paris'te: Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın açılış törenine katılacak. Türkiye'nin olimpiyat oyunlarında göstereceği performans, spor camiası tarafından merakla bekleniyor.

Bugün Türkiye gündeminde öne çıkan gelişmeler bunlar.

Özel Haber

Bakmadan Geçme