26 Haziran 2024 Türkiye Gündemi

Türkiye'nin Gündeminde Bugün: Erdoğan'ın Grup Toplantısı, Özhaseki'nin Çevre Ödülleri Töreni Katılımı, TBMM'de Kritik Görüşmeler ve EURO 2024'te Türkiye-Çekya Maçı! Bugün Türkiye'nin gündeminde bu önemli gelişmeler öne çıkıyor. İşte gündem başlıkları...

Türkiye'nin Gündeminde Bugün: Erdoğan'ın Grup Toplantısı, Özhaseki'nin Çevre Ödülleri Töreni Katılımı, TBMM'de Kritik Görüşmeler ve EURO 2024'te Türkiye-Çekya Maçı! Bugün Türkiye'nin gündeminde bu önemli gelişmeler öne çıkıyor.

İşte gündem başlıkları:

Yasama, Yürütme ve Siyaset

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün partisinin Meclis Grup Toplantısı'na katılacak. Aynı zamanda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kocaeli Sanayi Odası tarafından düzenlenen Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri Töreni'nde yer alacak.

TBMM'de ise hareketli bir gün yaşanacak. İYİ Parti ve Saadet Partisi grup toplantılarını gerçekleştirecek. Genel Kurulda ise kripto varlıklara ilişkin düzenlemeler içeren Sermaye Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri devam edecek.

Ekonomi ve Finans

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulunun (OSBÜK) 22. Olağan
Genel Kurulu'na katılacak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, 14 Haziran haftasına ilişkin para ve banka istatistiklerini açıklayacak. Ayrıca, Türkiye İstatistik Kurumu, mayıs ayına ilişkin motorlu kara taşıtları istatistiklerini duyuracak.

Dünya ve Diplomasi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye-Polonya-Romanya Üçlü İşbirliği Süreci Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılacak. İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırıları ve insani krizin yansımaları ise yakından takip ediliyor.

Güncel

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Anadolu Ajansı tarafından düzenlenen "Muhabir: Dijital Dönemde Haberciliği Yeniden Düşünmek Forumu"na katılacak.

Spor

Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) grup maçları bugün tamamlanacak. Türkiye, F Grubu'ndaki üçüncü ve son maçında Volkspark Stadı'nda Çekya ile karşılaşacak. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da bu mücadeleyi izleyecek. Ayrıca, E Grubu'nda Slovakya-Romanya ve Ukrayna-Belçika, F Grubu'nda ise Gürcistan-Portekiz maçları oynanacak.

Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde 2024-2025 sezonu eleme turu eşleşmeleri ve normal sezon kura çekimi İsviçre'de yapılacak. 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası Elemeleri'nde mücadele eden A Milli Erkek Basketbol Takımı ise "medya günü" etkinliğinde basın mensuplarıyla bir araya gelecek.

 

Özel Haber

Bakmadan Geçme