26 Ekim 2024 Türkiye Gündemi

Cumhurbaşkanı Erdoğan TOKİ’de 130 Bininci Konut Teslimi İçin Bingöl'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Bingöl'ün Gülderen Mahallesi'ndeki TOKİ Konutları'nda 130 bininci konutun anahtar teslimi ve kura çekimi için düzenlenen toplu açılış törenine katılacak.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’ın Bingöl Temasları

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise Karlıova ilçesinde Doğalgaz Meşale Yakma Töreni'ne katılacak ve Bingöl Üniversitesi’nin yeni akademik yıl açılışına iştirak edecek. Ayrıca üniversiteye ait Geliştirme Vakfı Binası'nın temel atma töreni ve Bingöl Halk Kütüphanesi'nin açılış programı da Yılmaz'ın katılımıyla gerçekleşecek.

Siyaset Arenasında Yoğun Program

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti Yüksekova İlçe Kongresi'ne katılırken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk Akademisi Siyasi Sosyal Stratejik Araştırmalar Vakfı tarafından düzenlenen "Vefatının Yüzüncü Yılında Ziya Gökalp Sempozyumu"na iştirak edecek.

Ekonomi ve Finans Dünyasında Günün Programları

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türk Devletleri Teşkilatı’nın ilk Sanayi, Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Bakanları Toplantısı'na katılacak. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ise Ağrı'nın Patnos ilçesinde AK Parti İlçe Kongresi'ne katılacak, Diyadin Organize Tarım Bölgesi'nde incelemelerde bulunacak ve sektör temsilcileriyle bir araya gelecek.

Spor Dünyasında Heyecan Devam Ediyor

Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında Atakaş Hatayspor-Bellona Kayserispor, Kasımpaşa-Samsunspor ve Göztepe-Trabzonspor maçları oynanacak. Trendyol 1. Lig'de de 10. hafta mücadeleleri devam edecek.

Basketbol ve voleybol liglerinde de çekişmeli maçlar sürecek. Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ve ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde çeşitli karşılaşmalar oynanacak. Voleybol Vodafone Sultanlar Ligi'nde 5. hafta maçları yapılırken, Hentbol EHF Erkekler Avrupa Kupası'nda Beykoz Belediyespor ve Beşiktaş’ın zorlu deplasman maçları dikkat çekecek.

Dış Gelişmeler ve Diplomasi

İsrail'in Gazze Şeridi ve Lübnan’a yönelik saldırılarıyla ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor.

Bugün Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleşecek etkinlikler, siyasi temaslar, ekonomik buluşmalar ve spor karşılaşmaları ülke gündeminin en önemli başlıkları arasında yer alacak.


 

Özel Haber

Bakmadan Geçme