23 Ağustos 2024 Türkiye Gündemi

YASAMA VE YÜRÜTME

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bugün yoğun bir programla Valiliğe ziyarette bulunacak, adalet sarayı ek hizmet binasının temel atma törenine katılacak. Ayrıca Adliye, Baro ve AK Parti il teşkilatlarını ziyaret edecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise Moğolistan'da düzenlenen Dünya Kadınlar Forumu'nun kapanış oturumuna katılacak ve ikili görüşmelerde bulunacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ebrar Siteleri inşaat alanında basına açıklama yapacak.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Hatay Valiliği'nde İl Değerlendirme Toplantısı'na katılacak. Ardından Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Defne Devlet Hastanesi ve Osmaniye'deki çeşitli sağlık kurumlarını ziyaret edecek.

EKONOMİ VE FİNANS

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması'na katılacak. Ticaret Bakanı Ömer Bolat ise Marmaraereğlisi Gümrük Müdürlüğü'nün açılış törenine iştirak edecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Düver hızlı tren şantiyesini inceleyecek ve burada açıklamalarda bulunacak. Ardından Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve organize sanayi bölgeleri başkanları ile istişare toplantıları yapacak.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası da bugün ağustos ayına ilişkin finansal hizmetler istatistikleri ve finansal hizmetler güven endeksini açıklayacak.

DÜNYA VE DİPLOMASİ

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları ve İsrail-Lübnan sınır hattındaki gerilim yakından izleniyor.

SPOR

Trendyol Süper Lig'in 3. haftası bugün Corendon Alanyaspor ile Göztepe arasında oynanacak maçla başlayacak. Ayrıca Trendyol 1. Lig'in 3. haftasında Kocaelispor ve Erzurumspor FK karşı karşıya gelecek.

Özel Haber

Bakmadan Geçme