• Haberler
  • Konya
  • 21. Yüzyıl Medya Çalışmaları Kitabı Okuyucuları İle Buluştu

21. Yüzyıl Medya Çalışmaları Kitabı Okuyucuları İle Buluştu

Prof. Dr. Enderhan Karakoç ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Onur Taydaş'ın editörlüğünde iletişim ve medya alanına güçlü bir katkı verecek olan '21. Yüzyıl Medya Araştırmaları' kitabı okuyucuları ile buluştu.

21. Yüzyıl Medya Çalışmaları Kitabı Okuyucuları İle Buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enderhan Karakoç ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Onur Taydaş’ın editörlüğünde iletişim ve medya alanına güçlü bir katkı verecek olan “21. Yüzyıl Medya Araştırmaları” kitabı okuyucuları ile buluştu.

Editörlerden Prof. Dr. Enderhan Karakoç Tablet Yayınlarından çıkan kitap İletişim alanındaki literatüre katkı sağlamayı amaçladıklarını, araştırmacılara ve iletişim alanında eğitim alan öğrencilere de kaynak olacağını düşündüklerini ifade etmiştir.  

Eserde sinemadan sosyal medyaya, siyasal iletişimden kültürel çalışmalara, post modernizmden medya okuryazarlığına kadar farklı konulardaki çalışmalar, Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde çalışmalar yürüten bilim insanlarınca akademik hassasiyet gözetilerek kaleme alınmıştır.

Kitapta yer verilen tüm bölümlerdeki çalışmalar editoryal bir süreç sonrasında danışma kurulunda yer alan bilim insanlarının onayı alındıktan sonra son şeklini alarak okuyucu ile buluşmuştur.

Farklı konulara farklı yaklaşımların sergilendiği çalışmaların derlendiği kitapta Salih Gürbüz ve Ahmet Tarhan tarafından hazırlanan “Ticari Karakter Olarak Maskotların Kurumsal Kimlikle İlişkisi” isimli araştırma, Melik Koç ve Meltem Güler tarafından yazılan “Youtube’un Ekonomi Politiği Üzerine Eleştirel Bir İnceleme”; Onur Taydaş ve Seher Kavak tarafından yazılan “İdeolojik Çözümlemenin Kategorileri Bağlamında Türkiye ve Fransa Cumhurbaşkanlarının Karikatür Krizine Yönelik Açıklamalarının Çözümlenmesi”; Emre Eroğlu ve Salih Köse tarafından yazılan “Popüler Kültür ve Tüketimde Dijitalleşme”; Selim Beyazyüz tarafından yazılan “ Modernizmden Postmodernizme: Medya Etkisinde Tüketimde Meydana Gelen Değişim”; Merve Doğan ve Enderhan Karakoç tarafından yazılan “ Kullanımlar ve Doyumlar Yaklaşımı Bağlamında Televizyon Programları: Masterchef Türkiye Yarışması Örneği”; Seher Karataş ve Hamide Sarıtaş tarafından yazılan “Sağlık İletişiminde Sosyal Medya Kullanımı: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Resmi Twitter Hesabı Örneği”; İkbal Bozkurt Avcı tarafından yazılan “ Biz Ayrı Dünyaların İnsanlarıyız: Türk Sinemasında Toplumsal Sınıflar ve Sınıf Atlama Meselesi”; Mehmet Ali Sevimli ve Mehmet Sefa Doğru tarafından yazılan “Arthouse Filmlerin Yeni Medyadaki Yeni Sığınağı” ve Abdullah Mert tarafından yazılan ”Medya ve Çocuk Bağlamında Çocuk Merkezli Belgesel Yaklaşımı” isimli çalışmalar yer almıştır.  

Bakmadan Geçme