21 Ekim 2024 Türkiye Gündemi

Bugünün Türkiye gündeminde önemli siyasi, ekonomik ve diplomatik gelişmeler öne çıkıyor.

Bugünün Türkiye gündeminde önemli siyasi, ekonomik ve diplomatik gelişmeler öne çıkıyor.

Siyaset:

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısına başkanlık edecek. Öte yandan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Adnan Menderes Üniversitesi'nin akademik yıl açılışına katılacak ve Aydın'daki çeşitli temaslarda bulunacak. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise Edirne F Tipi Cezaevi'nde eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı'yı ziyaret ettikten sonra, partisinin Merkez Yönetim Kurulu toplantısını yönetecek.

Ekonomi:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin 2035 yılına yönelik yenilenebilir enerji yol haritasını açıklayacağı "Enerji Dönüşümü - Yenilenebilir Enerji 2035" programına katılacak. Ayrıca, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ağustos ayına ait tarımsal girdi fiyat endeksi ve Eylül ayı yurt dışı üretici fiyat endeksi verilerini açıklayacak.

Diplomasi:

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha ile önemli bir görüşme gerçekleştirecek. Aynı zamanda, İsrail'in Gazze Şeridi ve Lübnan'a yönelik saldırılarındaki gelişmeler yakından takip ediliyor.

Güncel ve Eğitim:

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, çeşitli açılış programlarına katılırken, YÖK Başkanı Erol Özvar, Dicle Üniversitesi'ndeki akademik yıl açılış töreninde bulunacak ve Türk yükseköğretim vizyonuna dair toplantılara katılacak.

Spor:

Trendyol Süper Lig'in 9. haftası Sipay Bodrum FK-Çaykur Rizespor maçıyla tamamlanacak. Voleybolda SMS Grup Efeler Ligi'nde Altekma ile Bursa Büyükşehir Belediyespor karşılaşacak. Ayrıca, 2024 Dünya Superbike şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu için İstanbul Havalimanı'nda karşılama töreni düzenlenecek.

Türkiye'nin gündeminde bugün birçok farklı alanda hareketlilik yaşanacak.

Özel Haber

Bakmadan Geçme