21 Ağustos 2024 Türkiye Gündemi

Ekonomi ve Finans:

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, bugün Çınar Boru Asitleme Fabrikası'nın açılış törenine katılacak. Bolat, ayrıca Valiliği ziyaret edecek ve Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyeleriyle bir toplantı gerçekleştirecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise Tatvan Çevre Yolu şantiyesinde incelemelerde bulunacak ve ardından basın açıklaması yapacak. Gün içinde Valiliği ziyaret edecek olan Uraloğlu, il koordinasyon toplantısına katılacak ve Belediye ile AK Parti İl Başkanlığına ziyaretlerde bulunacak. Ayrıca, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına ilişkin motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıklayacak.

Dünya Diplomasisi:

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları ve İsrail-Lübnan sınır hattındaki gerilim uluslararası arenada yakından izleniyor. Çin Başbakanı Li Çiang, Rusya Başbakanı Mihail Mişustin ile 29. Rusya-Çin Hükümet Başkanları toplantısında bir araya gelecek.

Güncel:

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde yaralanarak tedavi gördüğü hastanede şehit olan Piyade Uzman Çavuş Muhammed Emin Önk, bugün öğle vakti Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Spor:

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında İsviçre'nin Young Boys takımıyla karşı karşıya gelecek. Maç, Wankdorf Stadı'nda oynanacak. Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, Feriye Lokantası'nda düzenleyeceği basın toplantısında 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na dair değerlendirmelerde bulunacak. ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde yeni sezon öncesi fikstür çekimi, Basketbol Gelişim Merkezi'nde yapılacak.

Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst ve bir oyuncusu, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda İsviçre'nin Lugano takımıyla yapacağı maç öncesi Stockhorn Arena'da basın toplantısı düzenleyecek. RAMS Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan ve bir oyuncusu da UEFA Konferans Ligi play-off turunda İrlanda'nın St. Patrick's Athletic ekibiyle oynayacakları maç öncesi Tallaght Stadı'nda basın toplantısı yapacak ve son antrenmanlarını burada gerçekleştirecek. Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve oyuncusu Borna Barisic ise UEFA Konferans Ligi'nde İsviçre ekibi St. Gallen ile oynayacakları maç öncesi Kybunpark'ta basın toplantısı düzenleyecek, bordo-mavili ekip de son antrenmanını burada yapacak.

Türkiye'de ve dünyada önemli gelişmelerin yaşanacağı bu yoğun gündem takip edilmeye devam ediyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme