2 Temmuz 2024 Türkiye Gündemi

Türkiye'de son derece önemli gelişmeler yaşanacak. Bugün Türkiye'de yaşanacak bu gelişmeler yakından takip edilecek. İşte gündem başlıkları...

Türkiye'de son derece önemli gelişmeler yaşanacak. Bugün Türkiye'de yaşanacak bu gelişmeler yakından takip edilecek. İşte gündem başlıkları...

Cumhurbaşkanlığı ve Siyaset

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kabine Toplantısı'na başkanlık edecek. Toplantıda gündeme dair önemli konuların ele alınması bekleniyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün Hacıbektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı önündeki yürüyüşe katılacak, ardından eski Madımak Oteli önündeki anma programına iştirak edecek. Özel, daha sonra partisinin il başkanlığını ziyaret edecek.

Sağlık Bakanlığı'na atanan Kemal Memişoğlu, görevi Fahrettin Koca'dan devralacak. Ayrıca, TBMM Genel Kurulu'nda, Türk Sivil Havacılık Kanunu ve çeşitli kanunlarda değişiklik öngören teklifin görüşmelerine başlanacak. DEM Parti Meclis Grup Toplantısı da gerçekleştirilecek.

Ekonomi ve Finans

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bugün 3. Türkiye Denizcilik Zirvesi'ne katılacak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ise nisan ayına ilişkin finansal kesim dışındaki firmaların döviz varlık ve yükümlülüklerini açıklayacak.

Dünya ve Diplomasi

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları ve bu saldırıların neden olduğu insani kriz izlenmeye devam edilecek.

Güncel

Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te yaşanan olaylarda hayatını kaybedenler, kentte düzenlenecek etkinliklerle anılacak.

Spor

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2024) son 16 turu mücadelesinde Türkiye A Milli Futbol Takımı, Avusturya ile karşılaşacak. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Leipzig'de yapılacak bu önemli maçı izleyecek. Günün diğer maçında ise Romanya ve Hollanda karşı karşıya gelecek.

Basketbolda FIBA 17 Yaş Altı Dünya Kupası, tüm heyecanıyla devam ediyor. Türkiye, C Grubu'ndaki üçüncü ve son maçında Sinan Erdem Spor Salonu'nda Arjantin ile mücadele edecek.

Tenis severler için de önemli bir gün; sezonun üçüncü grand slam turnuvası olan Wimbledon'da ana tablo maçları 1. tur mücadelesiyle sürecek.

 

Özel Haber

Bakmadan Geçme