2 Eylül 2024 Türkiye Gündemi

Türkiye, yeni bir haftaya yoğun bir gündemle başlıyor. İşte bugün yaşanacak önemli gelişmeler:

Türkiye, yeni bir haftaya yoğun bir gündemle başlıyor. İşte bugün yaşanacak önemli gelişmeler:

Siyaset ve Yargı: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay Başkanlığında düzenlenecek 2024-2025 Adli Yıl Açılış Töreni'ne katılacak. Törene TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da iştirak edecek. Aynı törene CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katılacak. Özel, gün içinde ayrıca Parti Meclisi toplantısına ve parti genel merkezindeki kapalı grup toplantısına katılacak.

Ekonomi ve Finans: Ekonomi gündeminde dikkat çeken başlıklar arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ ile Shell arasında yapılacak LNG anlaşması çerçevesinde, Shell Üst Yöneticisi Wael Sawan ile bir araya geleceği toplantı yer alıyor. Ayrıca, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ağustos ayı dış ticaret rakamlarını açıklayacak. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) da Türkiye ekonomisinin bu yılın ikinci çeyreğine ilişkin büyüme rakamlarını duyuracak.

Dünya ve Diplomasi: Ortadoğu'da tansiyon yüksek. İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları ve İsrail ordusunun Hizbullah’a yönelik Lübnan’a “önleyici saldırı” başlatmasının ardından bölgedeki gelişmeler yakından takip ediliyor.

Spor: Spor dünyasında ise Paris 2024 Paralimpik Oyunları devam ediyor. Milli sporcular, Fransa'da 8 branşta mücadele verecek. A Milli Futbol Takımı, Uluslar B Ligi 4. Grup'ta 6 Eylül'de deplasmanda Galler ve 9 Eylül'de İzmir'de İzlanda ile yapacağı maçlar için TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Merkezi'nde hazırlıklara başlayacak. Ayrıca, Trendyol 1. Lig'in 4. haftası, Amed Sportif Faaliyetler ile Kocaelispor arasında oynanacak maçla sona erecek.

Türkiye’nin dört bir yanında bugün bu gelişmelerin takip edilmesi bekleniyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme