18 Temmuz 2024 Türkiye Gündemi

​​​​​​​Bugün Türkiye'de siyasetten spora, ekonomiden diplomasiye kadar birçok alanda önemli gelişmeler yaşanacak.​​​​​​​

Bugün Türkiye'de siyasetten spora, ekonomiden diplomasiye kadar birçok alanda önemli gelişmeler yaşanacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Görüşmeler

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İrlanda Meclis Başkanı Sean O Fearghail ile bir araya gelecek. Görüşme, iki ülke arasındaki parlamenter ilişkilerin güçlendirilmesi açısından büyük önem taşıyor.

CHP Genel Başkanı'ndan Önemli Ziyaretler

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Eğitim Maratonu toplantısına katıldıktan sonra, Kıbrıs'ta Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Raif Denktaş'ın anıt mezarlarını ziyaret edecek. Bu ziyaret, Kıbrıs Türk toplumunun önemli liderlerine duyulan saygının bir ifadesi olacak.

Yasama, Yürütme ve Siyaset Gündemi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İstanbul Üniversitesi'nde düzenlenen 15 Temmuz Sempozyumu'na katılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ortak Çalışma Grubu'nun 1. Toplantısı'nda yer alacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem sonrası devam eden imar ve ihya çalışmalarını yerinde inceleyecek.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin il başkanlığını ve kent merkezindeki esnafı ziyaret edecek, Ardıçlar köyünde Muharrem Ayı Aşuresi ve Birlik Lokması programına katılacak.

TBMM'de Kanun Teklifleri Görüşülecek

Genel Kurulda kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmeleri sürecek.

Plan ve Bütçe Komisyonunda Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ele alınacak.

Ekonomi ve Finans

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Somali Petrol ve Maden Kaynakları Bakanı Abdirizak Omar Mohamed ile görüşecek ve hidrokarbon alanında işbirliği anlaşması imzalanacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, AMADEUS Türkiye AR-GE Merkezi Açılış Töreni'ne katılacak.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ulaşan ve Erişen Türkiye 2053 AR-GE Proje Fikir Yarışması
Ödül Töreni'ne iştirak edecek.

Türkiye İstatistik Kurumu, 2023 yılına ilişkin il düzeyinde iş gücü istatistikleri ve yükseköğretim istihdam göstergelerini açıklayacak.

Avrupa Merkez Bankası, faiz kararını duyuracak.

Spor Gündemi

Türkiye Futbol Federasyonu, Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'nu gerçekleştirecek.

Fenerbahçe, İngiltere Championship ekibi Hull City ile Ülker Stadı'nda hazırlık maçı yapacak.

Galatasaray, Avusturya'da Slovakya'nın Trencin ekibiyle hazırlık maçı yapacak ve ilk etap kamp çalışmalarını tamamlayacak.

Basketbol, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi ve FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nın eleme ve normal sezon kura çekimi Almanya'da yapılacak.
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme