18 Ekim 2024 Türkiye Gündemi

Bugün Türkiye gündeminde yoğun bir diplomasi, siyaset, ekonomi ve kültür-sanat hareketliliği yaşanacak. İşte öne çıkan başlıklar…

Bugün Türkiye gündeminde yoğun bir diplomasi, siyaset, ekonomi ve kültür-sanat hareketliliği yaşanacak. İşte öne çıkan başlıklar:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Grand Tarabya Otel’de Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nın kuruluş yıl dönümü programına katılacak. Daha sonra, Dolmabahçe Ofisi’nde Azerbaycan, Ermenistan, İran ve Rusya dışişleri bakanlarını kabul ederek, Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği Platformu’nun üçüncü toplantısına ev sahipliği yapacak. Bu görüşmeler, bölgedeki barış ve işbirliği için kritik önem taşıyor.

 

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türk-Macar dostluk ilişkilerini güçlendirmek amacıyla oynanacak futbol maçını takip edecek. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise Antalya’da bir dizi ziyaret gerçekleştirip, 14. Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali’ne katılacak.

 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Seydikemer ve Yatağan’da adalet binalarının açılış ve temel atma törenlerine katılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nın 51. Olağan Genel Kurul Toplantısı’na katılacak.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Töreni’nde yer alırken, Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise İstanbul-Budapeşte ilk yük trenini uğurlama törenine katılacak.

 

Ekonomide, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası uluslararası yatırım pozisyonu verilerini açıklayacak.

 

Kültür ve sanat alanında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Özbekistan Kültür Bakanı ile bir dizi protokol imzalayacak ve 12. Boğaziçi Film Festivali Atlas Sineması’nda açılacak.

 

Spor dünyasında ise THY Avrupa Ligi’nde Anadolu Efes, Yunan ekibi Olympiakos’u ağırlayacak.

Özel Haber

Bakmadan Geçme