17 Temmuz 2024 Türkiye Gündemi

Türkiye'de bugün gündem hareketli olacak. Bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek Büyükelçi Güven Mektupları Takdim Töreni'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bahreyn, Guatemala, Bosna Hersek ve Sırbistan büyükelçilerini ağırlayacak. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile bir araya gelirken, TBMM'de ise çeşitli grup toplantıları ve komisyon görüşmeleri devam edecek. Ayrıca, Türkiye'nin ekonomik ve diplomatik faaliyetleri de yoğun bir gün geçiriyor.

Türkiye'de bugün gündem hareketli olacak.

Bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek Büyükelçi Güven Mektupları Takdim Töreni'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bahreyn, Guatemala, Bosna Hersek ve Sırbistan büyükelçilerini ağırlayacak. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile bir araya gelirken, TBMM'de ise çeşitli grup toplantıları ve komisyon görüşmeleri devam edecek. Ayrıca, Türkiye'nin ekonomik ve diplomatik faaliyetleri de yoğun bir gün geçiriyor.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Güven Mektupları Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek Büyükelçi Güven Mektupları Takdim Töreni'ne katılacak. Bu törende, Bahreyn Büyükelçisi Bessam Ahmed Ali Marzuk, Guatemala Büyükelçisi Eduardo Enrique Hernandez Recinos, Bosna Hersek Büyükelçisi Mirsada Colakovic ve Sırbistan Büyükelçisi Aca Jovanovic Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güven mektuplarını sunacak.

CHP ve DEVA Partisi Liderlerinin Görüşmesi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile bir araya gelecek. Özgür Özel ayrıca partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısına başkanlık edecek.

Yasama ve Yürütme Faaliyetleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş: Bakan Göktaş, Valilik, AK Parti İl Başkanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı ziyaretlerinde bulunacak.
TBMM Faaliyetleri: İYİ Parti ve Saadet Partisi grup toplantıları düzenlenecek. Genel Kurulda, kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmeleri sürecek. Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu, Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini ele alacak.

Ekonomi ve Finans

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır: Bakan Kacır, Türkiye'nin Nadir Toprak Elementleri Araştırma ve İnovasyon Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi'nin (NTE) açılış törenine ve Tunceli Tekstilkent Kalkınma Ajansı Toplu Açılış ve İmza Töreni'ne katılacak.
Türkiye İstatistik Kurumu: Haziran ayı konut satış istatistiklerini açıklayacak.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası: Mayıs ayına ilişkin konut fiyat endeksi ve özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcunu duyuracak.

Dünya Diplomasi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar: Bakanlar, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Nijer'i ziyaret edecek.
Gazze Şeridi'ndeki Durum: İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırıları ve insani krizin yansımaları takip ediliyor.

Spor

Beşiktaş Hazırlık Maçı: Beşiktaş, Slovenya'daki yurt dışı kampı kapsamında Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımıyla Sports Park Radomlje'de ikinci hazırlık maçını oynayacak.
FIBA Erkekler 20 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası: Türkiye, Polonya'da devam eden şampiyonada Litvanya'ya karşı çeyrek finale yükselme mücadelesi verecek.

Özel Haber

Bakmadan Geçme