17 Eylül 2024 Türkiye Gündemi

Siyaset ve Diplomasi:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bugün Kütahya'da çeşitli ziyaretlerde bulunacak. Valiliği ziyaret edecek olan Yılmaz, AK Parti İl Başkanlığı Bilgilendirme Toplantısı ve Kütahya İş Dünyası Buluşması'na katılacak. Ayrıca, merhum Başbakan Adnan Menderes'in anısına düzenlenen Vefa ve Anma Buluşması’nda yer alacak.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise Marmara Adası, Avşa, Erdek ve Bandırma’da belediye başkanlıklarını ziyaret ederek, Bandırma'nın Kurtuluşu etkinliğine katılacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Osmaniye ve Hatay'da temaslarda bulunacak. Osmaniye'de valiliği ziyaret edip basın açıklaması yapacak olan Göktaş, Hatay'da AK Parti teşkilatı ile buluşacak.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adnan Menderes'in anıt mezarında düzenlenecek törene katılacak. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik ise "Türkiye Buluşmaları" kapsamında Ankara'da STK temsilcileriyle bir araya gelecek.

Ekonomi ve Finans:

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bugün Çeltik Festivali'ne katılacak ve Çakmak Barajı'nda incelemelerde bulunacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise Samsun’da incelemelerde bulunacak ve Yeşilkent Kavşağı ile Samsun Şehir Hastanesi bağlantı yolundaki projeleri değerlendirecek.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, temmuz ayına ilişkin özel sektörün yurt dışı kredi borcu ve ağustos ayı konut fiyat endeksini açıklayacak. Ayrıca Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayı konut satış istatistikleri ve haziran ayı hayvancılık verilerini yayımlayacak.

Spor:

Trendyol Süper Lig’de ertelenen 3. hafta maçında Galatasaray, Gaziantep FK’yi evinde ağırlayacak. Ziraat Türkiye Kupası'nda 2. eleme turu kura çekimi yapılacak. Basketbol Şampiyonlar Ligi ön eleme turnuvasında ise Aliağa Petkimspor, Hollanda ekibi Heroes den Bosch ile Antalya'da karşı karşıya gelecek.

Bu gelişmeler ışığında Türkiye'nin siyasi, ekonomik ve spor dünyasında önemli bir gün yaşanacak.

Özel Haber

Bakmadan Geçme