15 Temmuz'da hangi illerde toplu taşıma ücretsiz olacak?

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde birçok ilde toplu taşıma ücretsiz veya indirimli olarak sağlanacak. İşte detaylar:

15 Temmuz'da hangi illerde toplu taşıma ücretsiz olacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İSTANBUL İstanbul'da İBB Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda, 15 Temmuz Pazartesi günü boyunca şu araçlar ücretsiz olacak:

İETT otobüsleri

Özel halk otobüsleri

Metrobüs

Nostaljik tramvay ve tünel araçları

Şehir Hatları AŞ vapurları (İDO Körfez hariç)

Metro İstanbul AŞ tramvay, metro, hafif metro, füniküler, teleferik ve Kadıköy-Moda nostaljik tramvayı.

Ayrıca, Marmaray, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metro hattı seferleri de ücretsiz olacak.

ANKARA Ankara'da EGO Genel Müdürlüğü tarafından alınan karara göre, 15 Temmuz Pazartesi günü saat 06.00'dan 16 Temmuz Salı günü saat 06.00'ya kadar EGO'nun yürüttüğü toplu taşıma hizmetleri ücretsiz olacak.

İZMİR İzmir'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı toplu ulaşım kuruluşlarında yüzde 50 indirim uygulanacak. Bu kapsamda ESHOT, İZULAŞ, İZTAŞIT, İZDENİZ, İzmir Metro ve İzmir Tramvayı'nda indirimli ulaşım sağlanacak. İZBAN ise Cumhurbaşkanlığı kararıyla seferlerini ücretsiz yapacak.

ANTALYA Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz Pazartesi günü, resmi plakalı toplu ulaşım araçları ve hafif raylı sistemler ücretsiz olarak hizmet verecek. ANTRAY ve Nostalji Tramvayı da bu uygulamadan faydalanacak vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet sunacak.

Bu iller dışında da dini ve milli bayramlarda toplu taşımanın ücretsiz veya indirimli hale getirilmesi, vatandaşların etkinliklere daha kolay ve ekonomik bir şekilde katılmasını sağlıyor. Toplu taşımanın ücretsiz olacağı diğer iller için ilgili belediyelerin duyuruları takip edilebilir.

Bakmadan Geçme