15 Temmuz 2024 Türkiye Gündemi

Türkiye Bugün, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü anıyor: Anma törenleri ve önemli gelişmeler...

Bugün, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Türkiye genelinde çeşitli anma törenleri ve etkinlikler düzenleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde bulunan anıta çiçek bırakarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek anma programına katılacak.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 15 Temmuz Şehitler Anıtı'na ve 15 Temmuz'da bombalanan TBMM Şeref Holü'ne karanfil bıraktıktan sonra, Milletin Zaferi-Elimin Emeği Gözümün Nuru Sergisi'ni ziyaret edecek ve anma törenine iştirak edecek.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Karşıyaka Mezarlığı'nda 15 Temmuz Şehitliği'ni ziyaret edecek, öğrencilerle birlikte 15 Temmuz Müzesi'ni gezecek. Gaziler ve şehit yakınlarıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Anıtı'na çiçek bırakacak olan Yılmaz, şehitler için okunacak mevlit programına ve TBMM'deki, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki anma törenlerine katılacak.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni'ne katılacak.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Karşıyaka Mezarlığı'nda 15 Temmuz Şehitliği'ni ziyaret edecek ve Şehit Demet Sezen Konferans Salonu'nda şehit aileleriyle yemekte bir araya gelecek. Yerlikaya, ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü Gölbaşı Yerleşkesi'ndeki Havacılık Daire Başkanlığı ile Polis Özel Harekat Başkanlığını ve İl Emniyet Müdürlüğünü ziyaret edecek.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Karşıyaka Mezarlığı'nda 15 Temmuz Şehitliği'ni ziyaret edecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ tarafından bombalanan TÜRKSAT’ta şehit olan Ahmet Özsoy’un kabri başında düzenlenecek anma programına katılacak.

Dünya gündeminde ise İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları ve insani krizin yansımaları izleniyor.

Spor alanında, Galatasaray, yeni sezon çalışmalarını sürdürdüğü Avusturya'da Almanya'nın Fortuna Düsseldorf takımıyla Raiffeisen Arena'da hazırlık maçı oynayacak.

15 Temmuz, Türkiye'nin demokrasiye olan bağlılığını ve milli birliğini bir kez daha hatırladığı anlamlı bir gün olarak ülke genelinde anılıyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme