15 Eylül 2024 Türkiye Gündemi

Siyaset:

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, bugün Ankara’nın Keçiören ilçesinde yer alan Bağlum Stadı'nda düzenlenecek 2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne katılacak. Dervişoğlu, etkinliği yerinde takip ederek anma programına destek verecek.

Ekonomi ve Finans:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti İnsan Hakları Eğitim Kampı'na katılım sağlayacak. Kamp süresince çeşitli ekonomi ve insan hakları eğitimleri üzerine sunumlar yapılacak.

Dünya ve Diplomasi:

Orta Doğu’da tansiyon yükselmeye devam ediyor. İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları ve Lübnan’daki Hizbullah hedeflerine karşı başlattığı “önleyici saldırı” sonrasında bölgedeki gelişmeler dünya basınında yakından takip ediliyor.

Spor:

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledikten sonra Kırklareli'de sporcularla bir araya gelecek. Bakan Bak, ayrıca Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde Kırklareli Belediyesi'nin 01 Adana Basketbol ile yapacağı karşılaşmayı izleyecek.

Futbol:

Trendyol Süper Lig'de 5. haftanın heyecanı devam ediyor. Günün öne çıkan maçları arasında Trabzonspor-Beşiktaş derbisi yer alıyor. Kasımpaşa ise Fenerbahçe'yi ağırlayacak. Ayrıca, Trendyol 1. Lig'de Alagöz Holding Iğdır FK ve Esenler Erokspor karşılaşmaları da futbolseverleri bekliyor.

Diğer Sporlar:

Erkekler AXA Sigorta Kupa Voley grup maçları, Cizre Belediyespor ve İstanbul Gençlikspor arasında yapılacak karşılaşmayla sona erecek. Hentbol Kadınlar Süper Lig'de Görele Belediyespor-İzmir Büyükşehir Belediyespor mücadelesi 3. haftanın önemli maçlarından biri olacak.

Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi'nin ilk haftasında 3 karşılaşmayla sezona devam edilecek. Hentbol Erkekler Süper Lig ve Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde de önemli maçlar futbolseverleri bekliyor.


 

Özel Haber

Bakmadan Geçme