14 Eylül 2024 Türkiye Gündemi

Cumhurbaşkanlığı ve Siyasi Gelişmeler:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Dolmabahçe Ofisi'nde Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Denis Becirovic ile kritik bir görüşme gerçekleştirecek. Erdoğan, aynı zamanda Grand Cevahir Kongre Merkezi'nde düzenlenecek Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı'na katılacak. Öte yandan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İsrail askerleri tarafından Batı Şeria'da öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin Didim'de düzenlenecek cenaze törenine iştirak edecekler.

Yasama ve Yürütme:

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bugün AK Parti İl Danışma Kurulu Toplantısı'na katılacak. MHP'nin "Aile Kurumu Çalıştayı 2024" ise ATO Congresium'da başlıyor ve aile yapısının korunmasına yönelik çalışmalar masaya yatırılacak.

Ekonomi ve Finans:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bugün Bigadiç Granül Bor Üretim Tesisi'nin açılışını gerçekleştirecek. Bu yeni tesisin, Türkiye’nin bor üretim kapasitesini artırması bekleniyor.

Dünya ve Diplomasi:

Ortadoğu’da gerilim sürüyor. İsrail’in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılar ve Lübnan'a karşı başlattığı "önleyici saldırılar" sonrası bölgedeki gelişmeler takip ediliyor. Hizbullah ve İsrail arasındaki çatışmalar bölgedeki tansiyonu yükseltmiş durumda.

Güncel:

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Barbaros Hayreddin Paşa Camisi'nde düzenlenecek Mevlid-i Nebi Gecesi Özel Programı'nda yer alacak. Etkinlik, İslam dünyasında Peygamber Efendimiz'in doğumunun anılacağı bir gece olacak.

Spor:

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Balkan Kürek Şampiyonası'na katılacak ve çeşitli ziyaretler gerçekleştirecek. Futbol dünyasında ise Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Net Global Sivasspor-Gaziantep FK, Samsunspor-TÜMOSAN Konyaspor ve Galatasaray-Çaykur Rizespor maçları oynanacak. Ayrıca, TFF 2. ve 3. Lig'de de karşılaşmalar devam edecek. Hentbol ve voleybolda ise Erkekler ve Kadınlar Süper Lig maçları heyecanla takip edilecek.

Bugün Türkiye'de siyasi, ekonomik ve spor alanında birçok önemli gelişme yaşanacak.

Özel Haber

Bakmadan Geçme