14 Ekim 2024 Türkiye Gündemi


Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kura Töreni ve Kabine Toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 109. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni'ne katılacak. Bu önemli törenin ardından Cumhurbaşkanı, günün ilerleyen saatlerinde Kabine Toplantısı'na başkanlık edecek. Toplantının, iç ve dış politika konularını ele alması bekleniyor.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş İsviçre’de TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenecek olan 149. Parlamentolar Arası Birlik (PAB) Genel Kurulu'na katılacak. Burada uluslararası parlamenter iş birliği ve diplomatik temaslar gündemde olacak.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den MYK Toplantısı CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısına başkanlık edecek. Toplantıda, siyasi stratejiler ve güncel gelişmeler ele alınacak.

Ekonomi ve Finans: Dünya Standartlar Günü ve İhale Gelişmeleri

Bakanlar Ekonomi Gündeminde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 14 Ekim Dünya Standartlar Günü ve TSE'nin 70. Yılı kapsamında düzenlenen etkinliğe katılacak. Ticaret Bakanı Ömer Bolat ise Dünya Odalar Federasyonu Genel Konsey Toplantısı’nda Türkiye'yi temsil edecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Antalya-Alanya ve Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu Projeleri Yapım Protokolü İmza Töreni'nde yer alacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Tahvil İhalesi Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2 ve 7 yıl vadeli tahvil ihaleleri düzenleyecek. Ayrıca Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayı kümes hayvancılığı ile süt ve süt ürünleri üretimi istatistiklerini açıklayacak.

Dünya Diplomasisi: İsrail ve Lübnan Gerginliği

Ortadoğu'da gerginlik devam ediyor. İsrail’in Gazze Şeridi ve Lübnan’a yönelik saldırıları ile Hizbullah’ın İsrail askeri üslerine düzenlediği saldırılar izleniyor. Bu bölgedeki gelişmeler, dünya diplomasisinin en önemli gündem maddelerinden biri olacak.

Spor: Milli Takım ve Lig Karşılaşmaları

Milli Takım İzlanda'da Sahaya Çıkıyor A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup’taki dördüncü maçında İzlanda’ya konuk olacak. Bu önemli mücadelede, Türkiye’nin kazanıp kazanamayacağı merak konusu.

Basketbol ve Hentbol Maçları Heyecanı Beşiktaş Fibabanka, BKT Avrupa Kupası A Grubu'nun dördüncü haftasında Ratiopharm Ulm’u konuk edecek. Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ise Darüşşafaka Lassa-Manisa Basket maçıyla tamamlanacak. Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde OGM Ormanspor-İlkem Yapı Tarsusspor karşı karşıya gelecek.

Hentbol Kadınlar Süper Lig’in 5. haftasında Görele Belediyespor-Yenimahalle Belediyespor maçı oynanırken, Erkekler Süper Lig’de ise Konya Büyükşehir Belediyespor, Köyceğiz Belediyespor’u ağırlayacak.

Özel Haber

Bakmadan Geçme